Heerlijk, het is zomer en we staan met het zonnetje op. En dan ontbijten we ook nog met de zon in ons glas met deze tropische fruit smoothie. Een heerlijke smoothie vol met tropisch fruit gaat er altijd wel in als ontbijt of tussendoortje.

 

Smoothies

 

De smoothies hebben de wereld veroverd en dat is ook niet zo gek. Dit drankje gemaakt van gepureerd fruit of groente met vruchtensap, water of een melk is een mooie manier om vitamines naar binnen te krijgen.
De smoothies zijn in Amerika ontstaan toen de blender werd uitgevonden. Maar al heel erg lang worden er drankjes gedronken die op smoothies lijken zoals de Indiase (mango)lassi en de fruit sharbat in de Aziatische landen.

 

Tropisch fruit

 

Je kunt in principe met elk soort fruit smoothie maken. Ik heb nu mango, banaan en het sap van een limoen gebruikt om een tropische fruit smoothie te maken. Daarbij nog ananassap en kokoswater om het helemaal de tropische smaken mee te geven.
De mango heb ik in blokjes uit de vriezer van de supermarkt gekocht en ik heb altijd wat bananen in de vriezer liggen. Meestal snijd ik een bijna te rijpe banaan in stukjes en leg die in de vriezer. Altijd fijn om zo’n voorraadje te hebben. Je kunt in plaats van ananassap ook blokjes ananas erin verwerken en dan alleen kokoswater gebruiken.
Wil je een smoothiebowl maken, gebruik dan iets minder vocht en meer bevroren fruit.

Smoothies maken

 

Voor het maken van smoothies van bevroren fruit heb je wel een krachtige blender nodig. Niet alle blenders kunnen ijsblokjes of bevroren fruit aan. Mocht je er eentje willen kopen, let hier dan wel op. Meestal gebruik ik eerst de pulseerknop om het bevroren fruit fijner te hakken. Daarna kan je de blender voluit zetten.

 

Behalve van vruchtensappen kan je ook groentesappen, kokoswater, kokosmelk, (plantaardige) melk of yoghurt gebruiken om een smoothie te maken.

 

Ben jij ook zo gek op smoothies? Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Koffie, banaan en cashew smoothiebowl, Blauw fruit smoothie, Zoete aardappel smoothiebowl, Key Lime Pie smoothie of Verfrissende groene smoothie?
En ik heb nog veel meer smoothie recepten, zoek ze maar eens op onder de categorie dranken/smoothies.

 

Tips:

 

Voor extra eiwitten gebruik ik proteïnepoeder vanille in smoothies. Dit hoef jij niet te doen, maar het maakt de smoothie wel lekker luchtig.

 

Extra nodig: een krachtige blender

 

 

Recept Tropische fruit smoothie: