In de eerste paar weken na mijn gastric sleeve operatie kon ik helemaal niets eten. Ook pureerde ik het fijn, het kwam er weer net zo hard uit. Dan maar aan de smoothies en gepureerde groentesoepjes. Deze verfrissende groene smoothie is zo’n voorbeeld van een smoothie die ik dronk deze dagen. Toevallig was het ook nog eens ontzettend warm die dag, dus deze lekkere koude smoothie ging er wel goed in. Deze smoothie met komkommer, kiwi, spinazie en gember is rijk aan vitamines, antioxidanten en vezels. Als je op zoek bent naar het beste detox drankje of gewoon gezonder wilt leven, dan is dit het! Door het kokoswater is het ook zuivelvrij.

 

Groene smoothie

 

Waarom zou je deze smoothie maken?

Het is een geweldige manier om de dag te beginnen en wat voedingsstoffen in je lichaam te krijgen.
Het is verfrissend, komkommer en munt geeft het die frisse smaak.
Perfect voor detox, deze smoothie helpt je lichaam om gifstoffen kwijt te raken.
Het is gezond, een uitstekende bron van vitamines, vezels en antioxidanten.
Ik durf te zeggen dat dit het lekkerste groene smoothie recept is!
Dus, als je nog niet hebt geprobeerd spinazie toe te voegen aan je smoothie, dan is dit je kans! Wees niet bang. Gecombineerd met andere ingrediënten krijg je een vitaminebom vol antioxidanten en andere voedingsstoffen die goed zijn voor je lichaam.

Verfrissende groene smoothie

 

Wat zijn de voordelen van groene smoothies?

Dit hangt af van wat u daadwerkelijk gebruikt om ze te maken. Hoe meer ingrediënten (fruit, groenten, noten, etc.) hoe meer gezondheidsvoordelen het zal hebben.

Laten we het hebben over deze smoothie.

Komkommers bevatten veel voedingsstoffen (vitamine C, K, magnesium, kalium) en weinig calorieën. Ze bevatten ook veel water waardoor je gehydrateerd blijft.

Kiwi’s zijn rijk zijn aan heel wat vitaminen en mineralen zoals vitamine A, C, E en K. En ook magnesium, foliumzuur en kalium.

Spinazie laat je haar en huid er gezonder uitzien dankzij de hoge hoeveelheid vitamine A die het bevat. Het is ook een geweldige bron van ijzer en kalium.

Gember biedt een bom van gezonde eigenschappen. Het bevat vezels en diverse vitamines en mineralen die je lichaam beschermen tegen ontstekingen.

Verse munt bevat flink wat vitamine C, vitamine E, calcium en fosfor. Allemaal stofjes die je immuunsysteem ondersteunen en bescherming bieden tegen ontstekingen.

Verfrissende groene smoothie

Tips:

 

Ook deze groene Kiwi smoothie met citroenmelisse en Paksoi smoothie met ananas zijn erg lekker.

Gebruik voor extra eiwitten eventueel proteïnepoeder in de smoothie.

 

 

Recept Verfrissende groene smoothie: