Deze blauw fruit smoothie heeft veel verse bessensmaak en zoetheid van banaan. En met slechts 5 minuten is dit het perfecte ontbijt voor drukke ochtenden of tussendoortje. Als er geen vers blauw fruit beschikbaar is, gebruik dan diepvries in deze makkelijke en gezonde smoothie. Het is mijn go-to na het sporten. Het is de perfecte drank om te helpen om je vocht op peil te houden en lekkere trek te stillen. En het overbrugt die kloof tussen de maaltijden! Of geniet ervan wanneer je maar een verfrissend drankje nodig hebt!

 

Smoothies

 

Zomers drinken wij bijna elke dag een smoothie. En hier is een blauw fruit smoothie
waarvan ik weet dat je die net zo lekker zult vinden! En het goede nieuws is dat deze smoothie gezond en lekker is. De sleutel tot geweldige smoothies is naar mijn persoonlijke mening om ze eenvoudig te houden. Te veel ingrediënten en extra’s zorgen voor een flauw smakend resultaat.
Deze combinatie van blauw fruit is echter helemaal top. Het geeft een glorieuze paarse kleur en bevat lekker veel antioxidanten! En een heerlijke zoet-maar-zure smaak.
Je kunt een vleugje zoetstof toevoegen als je wilt, maar ik vind het zachte vleugje zuur van het fruit juist zo lekker dat ik niets extra’s wil toevoegen. Dat is jouw keuze!

 

Blauw fruit

 

Eten of drinken volgens de kleuren van de regenboog is gezond en lekker. Je haalt de energie uit je voeding als je de verschillende kleuren fruit en groente eet. Zo kan blauw en paars fruit en groente jou ontspannen, kalmeren en ontstekingen afremmen. En is het goed voor mond, keel en luchtwegen. In het fruit zit ook vol met vitamines en vezels.
Blauw/paars fruit zijn bosbessen, bramen, blauwe pruimen, blauwe druiven en kersen. Geniet ervan zolang ze in het seizoen zijn. Gebruik voor deze smoothie een combinatie van dit blauwe fruit.

 

Tips:

 

Een rijpe banaan maakt de smoothie zoet en romig.

Gebruik in plaats van kokoswater, kokosmelk, (plantaardige) melk of yoghurt, blauwe bessensap, water of waterkefir.

Om de smoothie meer vullend te maken kan je er nog havervlokken, chiazaadjes, pitten of noten eraan toevoegen.

Voor extra eiwitten kan je nog wat proteïnepoeder (vanille) eraan toevoegen.

Probeer ook eens deze heerlijke Bosvruchten smoothie.

 

 

Recept Blauw fruit smoothie: