Limoncello gebakjes

Limoncello gebakjes

Ik mocht in de herfst Foodybox o.a. een fles Villa Massa Limoncello en gebakbodems van Jos Poell ontvangen. Omdat zondag ons toetjesdag is, wilde ik deze twee combineren in een nagerecht. Het zijn heerlijke en simpel te maken Limoncello gebakjes geworden. Eigenlijk wilde ik het recept niet uitschrijven, maar omdat ze zo lekker waren heb […]

Salade met bietjes, vijgen en feta

Salade met bietjes, vijgen en feta

Het is herfst, de blaadjes vallen van de bomen en ik heb een ontzettend lekkere herfstsalade voor jullie. Omdat de vijgen nu in het seizoen zijn, had ik die gekocht. En ik had nog wat gele bietjes gekookt in rode bietensap over van een ander recept. Deze twee ingrediënten zijn de basis geworden van een […]

Kipkarbonades met druiven en Marsalasaus

Kipkarbonades met druiven en Marsalasaus

Deze kipkarbonades met druiven en Marsalasaus is een recept van Nigella Lawson. Ik zag dat eens voorbijkomen op TV waar zij het kookte en dacht gelijk dit is iets voor hubbie. Die is namelijk gek op druiven en fruit in hartige gerechten. Nou ik kan je verklappen dat dit gerecht een hit was bij hem, […]

Kipkarbonades met parelcouscous

Kipkarbonades met parelcouscous

Deze kipkarbonades met parelcouscous is een heerlijk eenpansgerecht. Een one pot wonder noemen ze het zo mooi in het Engels. En dat is het een wondertje in een pan, makkelijk te maken en weinig afwas. Je zet de pan op tafel, staat niet alleen leuk maar iedereen kan dan zelf opscheppen. Scheelt jou ook weer […]

Bagel met burrata en geroosterde druiven

Een feestelijk broodje voor een speciale dag. Serveer deze Bagel met burrata en geroosterde druiven als ontbijt, brunch of lunch tijdens een lang weekend of een feestdag. Zo’n lekker broodje heb je nog nooit gegeten.   Door de druiven te roosteren met de tijm en zout, maak je er een zoet en hartig gerecht van. […]

Varkensfiletlapje met druiven en vijgensaus

Varkensfiletlapje met druiven en vijgensaus

Een varkensfiletlapje is een mager stuk vlees, daarom is het moeilijk om het niet te droog te bakken. Door de filetlapjes kort aan te bakken in de pan en daarna goed in te pakken in aluminiumfolie, krijg je toch een sappig stukje vlees. Als je er een lekkere saus bij serveert, maak je het filetlapje […]

Blauwe druiven siroop

Blauwe druiven siroop

Heel veel blauwe druifjes gekregen. Wat ga je ermee doen? Ik had vorig jaar als een druivenjam gemaakt, dus nu ook maar weer. Sowieso sap ervan geperst, de sap was heerlijk zoet maar uit 2 kilo druifjes kreeg ik maar 700 ml sap. Dus ze zijn wel lekker zoet maar hebben weinig sap. Dus de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden