Waterkefir uit onze eigen polder

Waterkefir uit onze eigen polder

Hoe een balletje rollen kan. Manlief is in Friesland op een verjaardag. Daar ontmoet hij de broer van de jarige en krijgt hij een fles waterkefir mee. Ik had ooit eens melkkefir gekocht en dat vond ik toen niet lekker, maar mijn nieuwsgierigheid was getriggerd en ik heb deze kefir van The Bald Brewer  uit Lelystad geprobeerd. En deze waterkefir uit onze eigen polder is superlekker kan ik jullie verklappen, lekker fris met een heel klein prikje erin.

 

Kefir

Nu denk je misschien, weer zo’n trendy drankje. Maar niets is minder waar, kefir werd al eeuwen geleden gemaakt en gedronken. Het gaat zelfs terug naar de oorspronkelijke bewoners van de Kaukasus die dronken het al en het verhaal gaat dat de profeet Mohammed de kefir destijds aan hun geschonken heeft.

 

Wat is waterkefir? Deze drank wordt door de natuur gebrouwen door een waterkefircultuur aan suikerhoudend water toe te voegen. Hierdoor ontstaat een natuurlijk gisting (fermentatie). Nu is suiker niet goed voor ons, maar de kefircultuur heeft dit nodig om de suiker om te zetten in de verschillende goede melkzuurbacteriën in dit drankje. Een wonder uit moeder natuur.

Waterkefir uit onze eigen polder

De Polderkefir bevat daardoor veel probiotica, wat goed is voor ons immuunsysteem en dat kunnen we wel gebruiken in deze tijd.
Natuurlijk begint een goede gezondheid met goede voeding, dat levert de juiste voedingsstoffen voor een optimale spijsvertering.
De probiotica (melkzuurbacteriën) in de Polderkefir van The Bald Brewer stimuleren het immuunsysteem, zorgen voor een betere opname van voedingsstoffen en ruimen de schadelijke bacteriën in ons darmenstelsel op.

 

100% biologische waterkefir uit onze eigen polder:

 

Deze 100% natuurlijke en biologische Polderkefir is een waterkefirdrank zonder lactose of gluten. Daardoor is deze kefir geschikt voor iedereen. Het drankje heeft een subtiele smaak en wordt gemaakt van 100% biologische producten. De dadels, vijgen samen met de melkzuurbacteriën geven de smaak aan de drank.
De waterkefir wordt ambachtelijk gemaakt van water waaraan biologische suiker is toegevoegd alsmede bovengenoemde ingrediënten.

waterkefircultuur

Ik mocht zelf zien hoe de kefir gemaakt wordt en heb samen met Anneke en Haaije van The Bald Brewer gesproken over de vele gezondheidsvoordelen van deze drank. Ik was vooral geïnteresseerd in het feit dat Anneke haar schildklierprobleem heeft verslagen door dagelijks deze drank te drinken. De nuttige bacteriën (probiotica) zorgen voor een gezonde darmflora. En een gezonde darmflora betekent een gezond lichaam. Ik kamp al 30 jaar met de ziekte van Hashimoto en ben heel benieuwd wat deze drank voor mij betekenen kan. Nu is het natuurlijk geen toverdrank en zal ik niet binnen twee weken van mijn schildklierprobleem af zijn. Maar baat het niet dan schaadt het niet en een betere darmflora kan iedereen wel gebruiken.

waterkefircultuur

De waterkefir van The Bald Brewer is ook nog eens een heerlijke dorstlesser wat geschikt is voor iedereen. Er zit door het gisten een ietsepietsie alcohol in (ongeveer 0,5%), maar dit is te verwaarlozen. Dus zwangere vrouwen, kinderen of ouderen kunnen het beslist drinken. En als je het dagelijks drinkt, werkt de probiotica het beste.

 

Drankjes

 

Je kunt de Polderkefir zo drinken, maar je kunt het ook gebruiken om er een lekkere smoothie van te maken. Gebruik dan vers fruit of groente en doe dit samen met de kefir in de blender. Ik heb er eentje gemaakt met verse spinazie, kiwi’s en citroensap en dat was top.

waterkefircultuur

En je kunt er natuurlijk ook lekkere mocktails van maken, leuk het dan op met vers fruit, verse kruiden zoals munt en wat ijsblokjes erin. Zo heb ik al een waterkefir met blauwe bessen en citroen, waterkefir met citroen en gember, een waterkefir met vlierbloesemsiroop en rode grapefruit, waterkefir met een hele bloedsinaasappel uit de blender en eentje met passiefruit, mango en butterfly pea thee erin gemaakt. Stuk voor stuk heerlijke verfrissende drankjes die er van de zomer zeker goed ingaan.

 

waterkefircultuur  waterkefircultuur waterkefircultuur Waterkefir uit onze eigen polder Waterkefir uit onze eigen polder Waterkefir uit onze eigen polder

Ben jij ook nieuwsgierig naar deze Polderkefir geworden? Dan kan je hier deze heerlijke en gezonde Polderkefir kopen.

 

En Anneke en Haaije waren ook te zien bij BinnensteBuiten, je kunt dit hier terugzien (vanaf 4:53 min).


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden