Hibiscus bramen gin cocktail

Hibiscus bramen gin cocktail

Nou jullie weten misschien inmiddels wel dat ik gek ben op hibiscus thee. Niet alleen erg lekker, maar ook nog eens gezond. Ik heb de thee nu verwerkt in deze heerlijke hibiscus bramen gin cocktail. Niet per se gezond, maar wel erg lekker (haha). Een cocktail met een prachtige kleur.   Hibiscus thee   Je […]

Bramen mousse

Bramen mousse

Ik was de vriezer aan het leegmaken (leegeten) zodat ik het een en ander voor de feestdagen erin kon leggen. Daar vond ik nog een vrieszak met bramenpuree die ik eind van de zomer erin gedaan had. Ik had namelijk ontzettend veel bramen in de tuin en na heel veel potten jam ervan gemaakt te […]

Geroosterde rode kool met blauwe kaas

Geroosterde rode kool met blauwe kaas

Ouderwetse rode kool met appeltjes is natuurlijk ontzettend lekker, maar deze geroosterde rode kool met blauwe kaas is ook niet te versmaden. Ze noemen tegenwoordig alle groenten die in plakken gesneden zijn “steaks”. Ik heb toch hele andere ideeën bij steaks, voor mij is dat een lekker stukje rundersteak. Daarom noem ik het geen rode […]

Deze is heerlijk als lunch, voorgerecht of zelfs als avondmaaltijd op een warme dag.

Venkel wortelsalade met geitenkaas

Deze venkel wortelsalade met geitenkaas is heerlijk als lunch, voorgerecht of zelfs als avondmaaltijd op een warme dag. Ik heb een dressing gemaakt met een natuurazijn chili venkel van Tromp & Rueb wat ik mocht ontvangen in een Foodybox. Natuurlijk wilde ik bij deze azijn een salade met venkel maken. Het is een heerlijke combi […]

Ontbijt parfait met bramen

Ontbijt parfait met bramen

Ik ben in deze bijzondere tijd niet aan het hamsteren, maar kritisch aan het kijken wat ik nog in de vriezer en voorraadkast heb staan. Mooie manier om deze eens op te schonen en alles te gebruiken wat ik nog op voorraad heb. De vriezer ligt vol met fruit, zo ook met bramen uit eigen […]

Feestelijke bramen Prosecco cocktail

Feestelijke bramen Prosecco cocktail

Ik noem dit een feestelijke bramen Prosecco cocktail omdat een cocktail gemaakt van bubbels altijd feestelijk is toch. Van mij mag je deze cocktail ook van champagne maken, maar als je een goede Prosecco of Cava of Sekt gebruikt is het net zo feestelijk en lekker.   Bramensiroop   Omdat ik zoveel bramen in de […]

Eendenborst met bulgur en gekleurde wortel

Eendenborst met bulgur en gekleurde wortel

Deze Eendenborst met bulgur en gekleurde wortel is een feestelijk gerecht. Bereid het voor een speciaal etentje of met de feestdagen. En dan serveer je wel iets speciaals natuurlijk.   Eendenborst   Tamme eend is het hele jaar wel verkrijgbaar en is veel milder van smaak dan de wilde eend. Maar ik vind eend echt […]

Mini pavlova's met herfstfruit

Mini pavlova’s met herfstfruit

Zondag is onze toetjesdag. Dus alleen op zondag maak ik een nagerecht voor na het avondeten. Dit doen we al jaren zo en dat houd ik er graag in. Deze Mini pavlova’s met herfstfruit zijn ontstaan omdat ik iets wilde doen met die heerlijke verse vijgen die nog in de fruitschaal lagen. Daarom is het […]

Bramen Gin Fizz

Zoveel bramen in de tuin, wat moet je ermee doen. Nou deze heerlijke bramen Gin Fizz maken bijvoorbeeld. Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op gin. Dus gebruik ik altijd een excuus om een cocktail te maken met gin. Deze cocktail is een goed excuus toch?   Gin Fizz   Gin Fizz is […]

Spirulina chiapudding met bramen

Spirulina chiapudding met bramen

Spirulina is een algsoort wat gebruikt wordt als voedingssupplement vanwege de gezonde eigenschappen van deze blauwgroene alg. Spirulina zit bomvol met vitamines, mineralen en eiwitten. De eiwitconcentratie van deze als is 70% waardoor het meer eiwitten levert dan vlees of soja. Het is een bron van essentiële vetzuren en antioxidanten en heeft hoge ontstekingsremmende eigenschappen. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden