Ik heb een heerlijke zwarte cocktail voor jullie. Nou eigenlijk is deze cocktail heel donker paars tegen het zwarte aan. Het is een fruitige cocktail die je leuk kunt maken op een zwart thema feestje of met Halloween bijvoorbeeld. Niet alleen heel erg leuk en makkelijk om te maken, maar ook nog eens super om je gasten op een feestje mee te verwennen.

 

Zwarte cocktail

 

Deze cocktail heeft zijn kleur te danken aan de combinatie van de likeur Blue Curaçao met de donkere frisdrank cassis. Als je deze twee met elkaar mengt, ontstaat die hele donker paarse bijna zwarte kleur.

 

Blue Curaçao is een lekkere likeur (20%) met een sterke sinaasappelsmaak. Ideaal om cocktails of mixdrankjes mee te maken, ook vanwege die prachtige diep blauwe kleur.
De cocktail is op Curaçao ontstaan en heeft een bijzondere geschiedenis. De Spanjaarden brachten in 1499 Valencia sinaasappelbomen mee naar dit eiland om ze daar te planten. Echter door de klimaat en grond leverde het oneetbare bittere sinaasappels op, die men liet hangen. Jaren later werd ontdekt dat de schillen van deze sinaasappels een ontzettend aangename geur verspreidde. Men begon recepten te ontwikkelen met de gedroogde schil van deze sinaasappel en exotische kruiden en zo is deze drank ontstaan.
De drank was kleurloos maar men heeft er een kleurstof (briljantblauw) aan toegevoegd. Er bestaan ook andere kleuren van deze likeur.

 

Cocktails maken

 

Ik vind het steeds leuker om cocktails te maken en heb al een aardig voorraadje speciale dranken, glazen en cocktailbenodigdheden in huis hiervoor. En nu dus ook die iconische blauwe likeur, hier ga ik zeker nog meer cocktails mee maken.
Je kunt de cocktail zo sterk maken als je zelf wilt, door er meer sterke drank in te verwerken. Proef de cocktail en voeg eventueel nog meer Blue Curaçao of gin aan toe.

 

Suikerrandje

 

Versier het glas met een suikerrandje, dit doet het altijd goed en geeft de cocktail een feestelijke touch. Ik heb verschillende kleuren suikers in huis, ooit eens gekocht bij de Xenos volgens mij. Je kunt zelf ook suiker kleuren door limonadesiroop door kristalsuiker te mengen.

 

Strooi wat gekleurde suiker in een schaaltje (waar het glas in past) en maak het glas vochtig met citroensap, honing of agavesiroop. Dep de rand van het glas in de suiker zodat de suiker eraan blijft zitten. Zorg er wel voor dat met het inschenken van de drank in het glas, je de suikerrand intact houdt. En vul het glas niet te vol, anders lost de suiker op.

 

 

 

Recept Zwarte cocktail: