Nou jullie weten misschien inmiddels wel dat ik gek ben op hibiscus thee. Niet alleen erg lekker, maar ook nog eens gezond. Ik heb de thee nu verwerkt in deze heerlijke hibiscus bramen gin cocktail. Niet per se gezond, maar wel erg lekker (haha). Een cocktail met een prachtige kleur.

 

Hibiscus thee

 

Je vindt hibiscus theezakjes tegenwoordig wel in de supermarkten. Of de losse thee in de speciaalzaken. Ik heb losse gedroogde hibiscusbloemen gebruikt om de thee te trekken. Die thee heb ik op vakantie in Turkije gekocht. Een hele grote zak voor heel weinig geld en daar zet ik regelmatig thee van. Niet alleen lekker om zo te drinken, maar ook heerlijk om te verwerken in diverse drankje, mocktails of cocktails.
Je moet natuurlijk wel eerst de hibiscus thee zetten. Maak een grote pot, laat dit afkoelen, schenk het dan in een fles en zet deze in de koelkast. Je kunt het gebruiken voor meerdere drankjes. Ik gebruik 4-5 eetlepels op een liter water.

 

Bramble gin

 

Ik heb voor deze cocktail een bramble gin gebruikt. Deze gin is onstaan door de bramble cocktail, welke gemaakt werd van gin, citroensap, crème de mûre (een soort crème de cassis) en verse bramen. Deze bramble gedistilleerde gin zit boordevol natuurlijke smaken van braambessen en frambozen. Een heerlijke fruitige gin met een natuurlijk en rijke smaak van bessen.

 

Cocktails

 

Het drinken van cocktails en de alcoholvrije mocktails wordt steeds populairder. En deze heerlijke drankje kan jij gewoon thuis ook maken.
Geef eens een cocktailparty, je vindt genoeg inspiratie op de site voor allerlei lekkere drankjes, zoals bijvoorbeeld deze bekende Hurricane cocktail, Mojito of Piña Colada.

 

Ja je hebt er wel wat alcoholische dranken en speciale glazen voor nodig, maar het is super leuk om te doen. Mix erop los en vind jouw favoriete cocktail. Garneer de cocktails met vers fruit, verse kruiden, eetbare bloemen, een rietje en/of een cocktailparapluutje.
En bij heel veel cocktails geldt, als je de alcohol weglaat dan heb je een lekkere mocktail.

 

Tips:

 

Gebruik bevroren fruit in een cocktail in plaats van ijsklontjes. Hierdoor geef je extra smaak aan de cocktail en verwatert het drankje niet als de ijsblokjes smelten.

Gebruik zoveel of weinig agavesiroop als jij lekker vindt. De een houdt van een zoet drankje en een ander weer niet.

 

 

Recept Hibiscus bramen gin cocktail: