Pruimen en kersen cobbler

Pruimen en kersen cobbler

De pruimen en kersen zijn volop in het seizoen. Lekker sappige steenvruchten die heerlijk zijn om zo te eten. Maar je kunt er nog zoveel meer mee doen. Bijvoorbeeld een heerlijke pruimen en kersen cobbler ermee maken. Een nagerecht waar iedereen van zal smullen.   Steenvruchten   Steenfruit oftewel steenvruchten is een verzamelnaam voor alle […]

Kersen munt mocktail

Kersen munt mocktail

Het is kersentijd, heerlijk. Kersen zijn lekker om zo te eten, maar je kunt ze ook verwerken in hartige of zoete gerechten en natuurlijk ook in drankjes. Laten we de zomer vieren met deze zalige kersen munt mocktail. Je kunt er ook een cocktail van maken door er een scheutje drank in te doen zoals […]

Gekleurde bietjes salade met geitenkaas

Gekleurde bietjes salade met geitenkaas

Het is kersentijd en ik heb een grote zak gekocht bij mijn groenteboer. Heerlijk, ben er gek op. Fruit op salades is heerlijk en daarom heb ik de kersen gebruikt op deze zalige Gekleurde bietjes salade met geitenkaas. Als de kersen niet meer in het seizoen zijn, kan je dit natuurlijk vervangen door ander lekker […]

Cerises flambées met ijs

Cerises flambées met ijs

Cerises flambées met ijs oftewel geflambeerde kersen met ijs is een echte klassieker. Een retro nagerecht, maar nog steeds zondig lekker. Bij ons thuis was het vroeger feest als dit dessert op tafel verscheen. Met vlam en al! Nou ik heb geprobeerd om het al vlammend op de foto te krijgen voor jullie, maar zoals […]

Rode bieten kersen soep

Deze prachtig rode soep is niet alleen heel erg goed voor je, het is ook nog eens snel te maken. Je vind het misschien een bijzondere combinatie, maar het aardse van de rode bieten gaat heel goed samen met het zoete van de kersen. Dus ga jij deze Rode bieten kersen soep eens proberen?   […]

Kersenjam met chiazaadjes

Kersenjam met chiazaadjes

Ik had heel veel kersen gekocht en die moesten eigenlijk wel gegeten worden want ze stonden al een tijdje. Een mooie manier om snel een bak kersen te verwerken is om er een jam van te maken. Nou zag ik laatst jam met chia in onze supermarkt, reden voor mij om deze Kersenjam met chiazaadjes […]

Kersen gin cocktail

Kersen gin cocktail

Ik ben gek op Gin & Tonic, maar hubbie niet. Hij vindt het veel te bitter zoals hij dat zelf noemt. Op zich vind ik dat niet erg, dan is al die lekkere Gin voor mij. Maar ik wilde toch eens een cocktail maken voor mijn zoetekauw. Het is een kersen gin cocktail geworden en […]

Papaya smoothiebowl

Gevulde papaya voor ontbijt

Ik zag ze steeds liggen bij de groenteboer….de papaya oftewel papaja. Een tropische vrucht met prachtig zalmoranje vruchtvlees. Deze vrucht komt uit tropische landen en is het hele jaar te koop. Ze worden tegenwoordig zelfs in Nederlandse kassen geteeld. Het vruchtvlees is boterzacht en smaakt zoet. Het is licht verteerbaar en bevat heel veel vitamine […]

Kersen chiapudding met granola

Kersen chiapudding met granola

Begin jouw dag goed met deze kersen chiapudding met granola. Als het kersentijd is, neem je natuurlijke lekkere verse kersen hiervoor. Maar buiten het seizoen kan je heel goed kersen uit de vriezer nemen. Deze worden tegenwoordig in hele handige doosjes in de vriezer verkocht bij de supermarkten.   Een goed ontbijt is het halve […]

Luchtige havermoutpannenkoekjes met kersen

Luchtige havermoutpannenkoekjes met kersen

Voor deze luchtige havermoutpannenkoekjes met kersen heb ik de havervlokken zelf fijngemalen in een keukenmachine. Je kunt natuurlijk ook (volkoren) bloem gebruiken hiervoor in de plaats. Maar het voordeel van de havervlokken is dat dit glutenvrije pannenkoekjes worden. De pannenkoekjes worden luchtig door het gebruik van de bakpoeder en door het opkloppen van de eieren. […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden