Cerises flambées met ijs

Cerises flambées met ijs

Cerises flambées met ijs oftewel geflambeerde kersen met ijs is een echte klassieker. Een retro nagerecht, maar nog steeds zondig lekker. Bij ons thuis was het vroeger feest als dit dessert op tafel verscheen. Met vlam en al! Nou ik heb geprobeerd om het al vlammend op de foto te krijgen voor jullie, maar zoals […]

Rode bieten kersen soep

Deze prachtig rode soep is niet alleen heel erg goed voor je, het is ook nog eens snel te maken. Je vind het misschien een bijzondere combinatie, maar het aardse van de rode bieten gaat heel goed samen met het zoete van de kersen. Dus ga jij deze Rode bieten kersen soep eens proberen?   […]

Kersenjam met chiazaadjes

Kersenjam met chiazaadjes

Ik had heel veel kersen gekocht en die moesten eigenlijk wel gegeten worden want ze stonden al een tijdje. Een mooie manier om snel een bak kersen te verwerken is om er een jam van te maken. Nou zag ik laatst jam met chia in onze supermarkt, reden voor mij om deze Kersenjam met chiazaadjes […]

Kersen gin cocktail

Kersen gin cocktail

Ik ben gek op Gin & Tonic, maar hubbie niet. Hij vindt het veel te bitter zoals hij dat zelf noemt. Op zich vind ik dat niet erg, dan is al die lekkere Gin voor mij. Maar ik wilde toch eens een cocktail maken voor mijn zoetekauw. Het is een kersen gin cocktail geworden en […]

Papaya smoothiebowl

Gevulde papaya voor ontbijt

Ik zag ze steeds liggen bij de groenteboer….de papaya oftewel papaja. Een tropische vrucht met prachtig zalmoranje vruchtvlees. Deze vrucht komt uit tropische landen en is het hele jaar te koop. Ze worden tegenwoordig zelfs in Nederlandse kassen geteeld. Het vruchtvlees is boterzacht en smaakt zoet. Het is licht verteerbaar en bevat heel veel vitamine […]

Kersen chiapudding met granola

Kersen chiapudding met granola

Begin jouw dag goed met deze kersen chiapudding met granola. Als het kersentijd is, neem je natuurlijke lekkere verse kersen hiervoor. Maar buiten het seizoen kan je heel goed kersen uit de vriezer nemen. Deze worden tegenwoordig in hele handige doosjes in de vriezer verkocht bij de supermarkten.   Een goed ontbijt is het halve […]

Luchtige havermoutpannenkoekjes met kersen

Luchtige havermoutpannenkoekjes met kersen

Voor deze luchtige havermoutpannenkoekjes met kersen heb ik de havervlokken zelf fijngemalen in een keukenmachine. Je kunt natuurlijk ook (volkoren) bloem gebruiken hiervoor in de plaats. Maar het voordeel van de havervlokken is dat dit glutenvrije pannenkoekjes worden. De pannenkoekjes worden luchtig door het gebruik van de bakpoeder en door het opkloppen van de eieren. […]

Kersen crumble

Kersen crumble

Deze kersen crumble is een soort van verantwoord nagerecht. Glutenvrij en als je de boter vervangt door bijvoorbeeld kokosolie ook geschikt voor een veganist of iemand met een melkallergie. Ik had nog wat over en dat hebben we de volgende morgen als ontbijt gegeten met een dot kokosyoghurt erop. Ook heel erg lekker.   Als […]

Kersen met een luchtige yoghurt

Kersen met een luchtige yoghurt

Ja soms houd je eigelen of eiwitten over van een recept. Ik had nog twee eiwitten over en vind het dan zonde om weg te gooien. Opkloppen dan maar en er iets lekkers van maken. Om de yoghurt iets dikker te maken, heb ik deze laten uitlekken. Je kunt dit door een schone theedoek doen, […]

Kersen en rabarbersmoothie

Kersen en rabarbersmoothie

In deze maand spat het verse fruit je tegemoet bij de groenteboer en in de supermarkt. Ik heb al een heerlijke aardbeien rabarbercompote gemaakt. De kersen moeten ook eigenlijk op. Zal ik ze combineren in een smoothie? We proberen het gewoon, en wat denk je … het is een heerlijke kersen en rabarbersmoothie geworden. Ik […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden