Deze eendenborst met kersensaus is een feestelijk gerecht. Serveer het dan ook op een speciaal etentje thuis of met de feestdagen. Zowel in de kersensaus en op de eendenborst heb ik 5-spice kruiden gebruikt, dit geeft het net een extra smaak en iets feestelijks.

 

Eendenborstfilet

 

Ik koop mijn eendenborstfilets online bij . Dit wordt thuisbezorgd, dus hoef je er niet op uit om eendenborst te gaan zoeken in de winkels. Wij zijn er gek op en daarom eten we het nog wel eens. Het blijft een feestelijk stukje vlees, echt iets voor een speciaal etentje met z’n tweeën, familie of vrienden.
Deze eendenborstfilets komen van de bekende Franse barbarie eenden. Het vlees heeft een stevig structuur en is superlekker. Ze worden per twee stuks verkocht en ze wegen ongeveer 200 gram per stuk. Als je dit teveel vindt voor een persoon, dan kan je een filet voor twee personen gebruiken.

 

Kersensaus

 

Eend met fruit is altijd lekker. Denk aan de klassieker Canard à l’orange (eend met sinaasappel). Deze keer heb ik dus kersen gebruikt. Tja die zijn ’s winters niet in het seizoen, maar komen dus uit het vriesvak van de supermarkt.
De saus wordt gemaakt van een fruitige rode wijn. Vraag eventueel jouw slijter welke wijn je hiervoor het beste kunt gebruiken. En schenk deze wijn dan ook bij het gerecht, dat is het lekkerst.
Ik heb ook een blog geschreven over welke wijnen drink je bij wild? Hierin kan je ook vinden welke wijn het beste past bij eend met fruit.

 

Erbij

 

Behalve de beukenzwammetjes heb ik een lekkere luchtige aardappelmousseline gemaakt. Dit is een heerlijke feestelijke aardappelpuree die je beslist eens moet proberen. Niet goed voor de lijn, maar voor af en toe moet het kunnen toch?

 

Zowel de kersensaus als de aardappelmousseline kan je van tevoren maken, zodat je op de avond van jouw etentje geen stress hebt en alleen nog maar de eend en de paddenstoeltjes hoeft te bakken en de aardappelmousseline en saus op te warmen.

 

Tip:

 

Bak de eendenborstfilets in een droge koekenpan. Hierdoor bak je de eend in zijn eigen vet wat dan vrijkomt. Dit geeft een waanzinnige smaak.

 

 

Recept Eendenborst met kersensaus: