Vegetarische Wellington van wintergroenten

Vegetarische Wellington van wintergroenten

Ik heb een heerlijk en feestelijk recept voor jullie. Deze vegetarische Wellington van wintergroenten zal het goed doen als vegetarisch hoofdgerecht met de feestdagen. Je kunt het meeste van tevoren bereiden en op de avond zelf bak je de hartige taart in de oven. Zelfs de vleeseters zullen dit lekker vinden!   Wellington   Een […]

Parfait met duindoornbes

Parfait met duindoornbes

Wij zijn een paar dagen naar Terschelling geweest en daar zag ik voor het eerst in de duinen duindoornstruiken met mooie oranje besjes staan. Die hebben wij niet bij ons in de polder en ik heb een paar besjes geplukt om te proeven. Het is een lekker zuur besje met heel veel smaak. Die besjes […]

Gevulde gestoomde koolrolletjes

Gevulde gestoomde koolrolletjes

In de Flevourbox van maart zaten o.a. shiitake van Upzwam uit Almere en een biodynamische Chinese kool van de Boerderij van de Toekomst in Lelystad. Ik heb die twee producten gecombineerd in deze gevulde gestoomde koolrolletjes. Chinese koolrolletjes gevuld met kipgehakt en shiitake met daarbij een heerlijke Oosterse dressing. Smakelijke rolletjes die makkelijk te maken […]

Aziatische eendenborst met zoete aardappel

Aziatische eendenborst met zoete aardappel

Ik heb een heel bijzonder gerecht voor jullie om te maken met de Kerstdagen. Deze feestelijke Aziatische eendenborst met zoete aardappel is weer eens iets heel anders om te serveren op een speciaal etentje. Het is even een klusje, maar dan serveer je wel iets bijzonders. En het goede nieuws is dat je het meeste […]

Eendenborst met kersensaus

Eendenborst met kersensaus

Deze eendenborst met kersensaus is een feestelijk gerecht. Serveer het dan ook op een speciaal etentje thuis of met de feestdagen. Zowel in de kersensaus en op de eendenborst heb ik 5-spice kruiden gebruikt, dit geeft het net een extra smaak en iets feestelijks.   Eendenborstfilet   Ik koop mijn eendenborstfilets online bij . Dit […]

Dan Dan noedels

Dan Dan noedels

Dan Dan noedels of dandan noodles zijn ontzettend populair in Szechuan China. De gerechten uit de Szechuan streek zijn ontzettend spicy, dit komt door het gebruik van de Szechuan pepers en de pittige chili-olie. Als je niet van pittig houdt, kan je minder pepers en chili-olie gebruiken, maar het is het brandje in jouw mond […]

Krokante tempeh met mihoen

Krokante tempeh met mihoen

Deze krokante tempeh met mihoen en is een snel te bereiden en verantwoorde maaltijd. Heerlijke Oosterse smaken in een vegetarisch gerecht. Ideaal om op een doordeweekse dag te maken.   Tempeh   Tempeh is gemaakt van sojabonen en komt oorspronkelijk uit IndonesiĆ«. De sojaboontjes worden eerst geweekt en daarna gekookt. Ze worden dan behandeld met […]

Kweepeer en cranberry chutney

Kweepeer en cranberry chutney

Deze winterse chutney is heerlijk bij een stukje vlees of op een lekker kaasplankje. Maak het voor de feestdagen voor een speciaal etentje. Of maak een paar potjes van deze kweepeer en cranberry chutney om weg te geven met de Kerstdagen.   Kweeperen   De kweepeer in deze chutney heb ik in ons eigen dorp […]

Mini roti met kippendijen Peking style

Mini roti met kippendijen Peking style

Ik had nog een pak mini roti in de kast liggen en wilde daar iets lekkers mee maken. Nu had ik al heel lang in mijn hoofd om kip te bereiden met de smaken van Peking eend. Ben namelijk gek op dit gerecht. Nou deze mini roti met kippendijen Peking style is een mooie combi […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden