Ik had nog een fles appel-kers sap van Vereecken fruit uit Dronten liggen en in de nieuwste Flevourbox zat een flinke bos verse verveine van Tromp Aquafarming uit Lelystad. En van de verveine had ik een heerlijke siroop gemaakt die ik weer in diverse gerechtjes ga verwerken. Zo ook in deze kersen verveine mocktail, een heerlijk verfrissend drankje voor een warme zomerdag. De mocktail is gemaakt van die appel-kers sap en bevroren kersen met een zalige hint van de verveine erin.

 

Mocktail

 

Mocktails zijn alcoholvrije cocktails. Het zijn feestelijk aangeklede drankjes die op een cocktail lijken, maar waar geen sterke drank in zit. Zelfs zonder alcohol kan je heerlijke zomerse virgin cocktails oftewel mocktails maken. Ze zien er geweldig uit en smaken ook heerlijk. De alcoholvrije mocktails rukken op en zijn een prima alternatief als je geen alcohol wilt of kunt drinken.

 

Een cocktail is een mixdrankje die uit minimaal drie verschillende delen bestaat. De basis is altijd een alcoholische drank gemengd met sappen en/of frisdranken. Bij mocktails wordt de alcohol weggelaten en dankzij de dankzij de ingrediƫnten zoals fruit, vruchtensappen of zelfs groentesappen kunnen mocktails niet alleen heerlijk zijn maar ook nog eens gezond. En je hebt geen kater als je er te veel van gedronken hebt.

 

Omdat de mocktails helemaal van deze tijd zijn, maken ze er in bars een waar feestje van. De kleurrijke drankjes worden in prachtige glazen geserveerd en gegarneerd zoals een cocktail. Vaak is het afgeleide van een echte mocktail, maar er worden ook veel nieuwe creaties bedacht. En jij kunt dit ook heel goed thuis maken. Zorg ervoor dat je voldoende ijsblokjes in de vriezer hebt liggen en dat je mooie glazen in huis hebt. Tegenwoordig zijn er allerlei vruchtensiropen te koop die je kunt gebruiken voor een mocktail.
Het recept voor de verveine siroop* vind je hier.

 

Tip:

 

Natuurlijk kan je van deze kersen verveine mocktail ook nog een heerlijke cocktail maken door er bijvoorbeeld een kersenlikeur, rum (wit of bruin), gin of wodka doorheen te mixen.

Extra nodig: krachtige blender

 

 

Recept Kersen verveine mocktail: