Een mango smoothie met matcha kokosroom smaakt heerlijk tropisch en ook nog eens magisch romig! Een smoothierecept boordevol antioxidanten en vitamines om je energiek te houden! Soms denk ik dat wat iedereen in het leven nodig heeft, gewoon een hele goede smoothie is.
Of je nu in een chagrijnige bui bent, last hebt van de maandagen, het gevoel hebt dat je last hebt van een beetje lage bloedsuikerspiegel. Een smoothie kan je dag opvrolijken of een lekkere trek stillen.

 

Matcha

 

Deze keer heb ik matcha toegevoegd aan de smoothie voor een antioxidant- en energieboost. Natuurlijk kan je de matcha door de smoothie zelf mengen. Maar omdat ik de smoothie met kokosmelk gemaakt heb, gebruikte ik het dikke kokosroom in het blikje om er een matcha kokosroom topping van te maken.

 

Matcha groene theepoeder is steengemalen groene theebladeren.
Het gebruik van dit groene theepoeder voor je smoothies of andere lekkernijen, resulteert in een hogere concentratie aan gezondheidsvoordelen dan je zou krijgen van het trekken van groene thee.

 

Gezond

 

Groene theebladeren zijn rijk aan antioxidanten, die helpen om je lichaam te ontdoen van beschadigde cellen. Ze beschermen je gezonde cellen tegen de effecten van vervuiling, UV-straling en tabaksrook. Hierdoor blijft je lichaam sterk . Matcha bevat 7 keer zoveel antioxidanten als pure chocolade, 6 keer zoveel antioxidanten als gojibessen en 20 keer zoveel als bosbessen. Eén mok matcha-thee geeft je evenveel antioxidanten als tien mokken gewone groene thee. Matcha is het nieuwe groene sap.

 

Hoewel je antioxidanten uit verschillende bronnen kunt halen, zijn niet alle antioxidanten op dezelfde manier gemaakt en zijn de antioxidanten in groene theebladeren bijzonder gezond. Groene theebladeren bevatten catechinen, die een van de krachtigste antioxidanten zijn en bijzonder nuttig zijn bij het bestrijden en voorkomen van ziekten.
Vitaminen en mineralen: Vitamine A, B1, B2, B6, C, E en K, evenals magnesium, fosfor, kalium, ijzer en zink komen allemaal voor in matcha.

 

Aminozuren: L-theanine is een aminozuur dat je kalm, alert en ontspannen helpt voelen. Het helpt stress te verminderen en zorgt ervoor dat je je gelukkig voelt!
Vezels: Matcha is een goede bron van voedingsvezels en helpt constipatie te verlichten.

 

Dus voor je oppepper in de middag is een mango smoothie met matcha een geweldige manier om door te gaan! Het helpt je de rest van de dag gefocust en energiek te blijven.

 

Als je van matcha houdt, probeer dan ook eens deze heerlijke Matcha energieballetjes met citroen!

 

 

Recept Mango smoothie met matcha kokosroom: