Ik ben gek op de kleur paars en toen ik een pakje butterfly pea poeder gekocht had, ben ik daar gelijk mee gaan experimenteren. Ik wist namelijk dat deze blauwe thee paars wordt als het in aanmerking komt met zuur van bijvoorbeeld citroen of limoen. En omdat ik gek ben op G&T heb ik gelijk deze prachtige paarse gin tonic met butterfly pea gemaakt.

 

Butterfly pea

 

Gin en tonic gemaakt met van kleur veranderende butterfly pea thee. Deze paarse gin cocktail is een fruitige variatie op klassieke gin en tonics die perfect is om te verfrissen in de zomer!
Wat deze gin cocktail zo lekker en mooi maakt, is de butterfly pea thee waarmee deze gin cocktail van kleur verandert doordat het met limoen gemengd is. Geniet van een gin en tonic in allerlei tinten paars, afhankelijk van hoe zuur of basisch de ingrediënten zijn. Niet alleen prachtig van kleur, maar ook nog eens heerlijk!

 

Thee gemaakt van butterfly pea bloemenpoeder heeft een zeer merkwaardige eigenschap, het verandert drankjes in verschillende kleuren, afhankelijk van de pH van de vloeistof. Thee gemaakt van deze bloemenpoeder heeft een prachtig koningsblauwe kleur. Als je dit mengt in gin krijg je iets tussen smaragdblauw en dieppaars. Dit is het leuke gedeelte. Als je iets sterk zuurs toevoegt, zoals bijvoorbeeld tonic en limoen, verandert het snel in verschillende tinten saffier, pruim en lavendel helemaal of lila. Het is echt het meest visueel verbluffende drankje dat je ooit zult zien!

 

Als jij op een feestje een cocktail wilt aanbieden die net zo leuk is om te mixen als om te drinken, zet dan gewoon de ingrediënten klaar en laat ze genieten van hun eigen scheikundig experiment. Plezier verzekerd!

 

Gin & Tonic

 

Eén deel gin, twee delen tonic en een handvol ijsblokjes en je hebt in een handomdraai een gin tonic gemaakt! Het originele recept is makkelijk te maken en smaakt altijd goed als je van gin en tonic houdt. En toch kan deze Britse klassieker nog wat spannender!

 

Welke gin en welke tonic?

 

Als je een gin en tonic cocktail op de goede wijze maakt en de juiste ingrediënten gebruikt, dan heb je een heerlijk drankje. Hoe beter de ingrediënten, hoe lekkerder de cocktail! Dit betekent niet dat de duurste gin meteen de beste is, maar het gaat om de combinatie van welke gin past bij welke tonic. Vraag jouw slijter welke combinaties het lekkerst zijn, zij kunnen jou vast wel adviseren.

 

 

Recept Gin tonic met butterfly pea: