Margarita’s moeten de beste zomerse cocktails zijn met seizoensfruit. Voor deze gegrilde nectarine Margarita’s worden de zoetste nectarines gebruikt en het is gewoonweg perfectie!
Zomer betekent buiten feesten, de barbecue aansteken en genieten van verfrissende cocktails. Maar heb je er al eens aan gedacht om het grillen en cocktails te combineren?
Voor dit recept neem ik de klassieke Margarita en transformeer deze in gegrilde nectarine Margarita’s. Het heeft de smaak waar je van houdt in een margarita. Blanco tequila, limoensap, sinaasappellikeur en siroop, maar met de toegevoegde intensiteit van rijke, zoete nectarines.

 

Margarita

 

Een Margarita is toch wel één van de meest populaire cocktails in de wereld. Deze Mexicaanse short drink cocktail wordt gemaakt met tequila, triple sec en limoen.

 

Een goede Margarita shake je met ijs, hierdoor komen de smaken het beste tot zijn recht in deze cocktail. Als je vers fruit gebruikt, dan kan je het beste een blender gebruiken.
Gebruik voor deze cocktail een goede tequila, vers limoensap en vers fruit.
Een zoutrandje hoort bij de klassieke Margarita, maar als jij daar niet van houdt kan je een suikerrandje maken op het glas.

 

Nectarines

 

Veel fruit, vooral steenfruit, wordt nog lekkerder als je het even op de grill legt. De suikers karamelliseren en de nectarines worden zoete, stroperige zachte partjes die gemakkelijk in drankjes kunnen worden gemengd. Die diepere intensiteit brengt cocktails naar een nieuw smaakgebied.
Gegrilde nectarines hebben een rijke, stroperige smaak die in evenwicht wordt gebracht door de smaak van limoensap, en de tequila rondt het geheel af met een aardse zoetheid.

 

Zorg ervoor dat je je nectarines van tevoren grilt! Je zult deze stap hoe dan ook willen uitvoeren, omdat ze verwerkt moeten worden in de siroop en volledig moeten afkoelen voordat dit aan het drankje worden toegevoegd. Je kunt deze echter ook grillen en tot 3 dagen voor het maken van de drank in de koelkast bewaren.

 

Niet iedereen heeft een grill of grillpan. Maar dat mag je er niet van weerhouden om een zoete, gekaramelliseerde smaak uit je nectarines te halen.
Een optie is om in plaats daarvan een (gietijzeren) pan te gebruiken.
En als grillen niets voor jou is, is een oven de beste keuze. Verwarm deze op 200°C, bestrijk de nectarines met wat olie en leg ze op een bakplaat bedekt met folie en laat ze 15-20 minuten roosteren tot ze zacht en bruin zijn.

 

Tips:

 

Nectarines kunnen maximaal drie dagen van tevoren worden gegrild. De hele cocktail kan een dag van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard tot hij klaar is om te serveren.

In plaats van nectarines kan je ook perziken of abrikozen gebruiken.

Als u een gezouten of gesuikerde rand voor uw glazen wenst, wrijf dan eerst een schijfje limoen rond de rand van het glas. Rol vervolgens de buitenrand voorzichtig maar stevig door zout of fijne suiker.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Gegrilde nectarine Margarita’s: