Deze aardappel koolsalade met ei en spekjes is een afgeleide van de klassieke Hongaarse salade (salade à la Hongroise). Deze retro salade werd gemaakt van geblancheerde (groene) kool, gebakken aardappel en spekjes, met een dressing gemaakt van citroensap en mierikswortel. Ik heb er iets ‘gezondere’ versie van gemaakt.

 

Salades

 

Salades zijn een prima idee om restantjes groenten, aardappelen, rijst, pasta en/of vlees op te maken. Ik had nog een paar gekookte aardappelen liggen, een kwart kool en nog wat ontbijtspek. Eieren heb ik altijd wel in huis, dus is het een ‘kliekjes’ salade geworden van deze ingrediënten. Zo zie je maar dat je van alles nog iets lekkers kan maken. En het was zo lekker, dat ik er toch maar een foto van gemaakt en het recept uitgeschreven heb voor jullie.
Deze salade is lekker als lunch, maar doet het ook prima als avondmaal.

 

No waste

 

Ik probeer zo weinig mogelijk etenswaren weg te gooien. Het is een soort sport geworden om alles wat ik gekocht heb te gebruiken. We gooien veel te veel etenswaren weg met z’n allen en dat is doodzonde. Zeker in deze onzekere tijd met het Corona virus, is het belangrijk om kritisch naar je koelkast, vriezer en voorraadkast te kijken wat je nog in huis hebt voordat je boodschappen gaat doen. Lees ook mijn blog: Wat kan je nog koken uit je voorraadkast wat ik geschreven heb om jullie een handje te helpen.

 

Zo kan je bijvoorbeeld heel goed het blad, de nerven en de stam van een bloemkool of broccoli verwerken in een soep. Of je gebruikt dit samen met uienschillen en andere afsnijdsels van groente, om er een groentebouillon van te trekken.
Restjes groenten, rijst en/of vlees kan je ook verwerken in omelet bijvoorbeeld.
Ga jij nu ook bewuster met het eten om? En gebruik jij ook alles wat je gekocht hebt?

 

 

Recept Aardappel koolsalade met ei en spekjes: