De Hollandse Nieuwe is weer verkrijgbaar! En natuurlijk is het lekker om de haring zo achter in je keel te laten glijden, maar het is ook leuk om er eens een bijzonder gerechtje van te maken. Haring en rode biet is een mooie combinatie, daarom heb ik ze beide verwerkt in deze haringtartaar met biet […]
Deze aardappel koolsalade met ei en spekjes is een afgeleide van de klassieke Hongaarse salade (salade à la Hongroise). Deze retro salade werd gemaakt van geblancheerde (groene) kool, gebakken aardappel en spekjes, met een dressing gemaakt van citroensap en mierikswortel. Ik heb er iets ‘gezondere’ versie van gemaakt. Salades Salades zijn een prima […]
Ik had nog wat mosselen over van deze mosselen met ham, venkel en dragon. Dacht dat we met z’n tweeën wel twee kilo konden verorberen (haha). Maar ja met dat kleine maagje van mij lukt dat niet meer. Dus ik hield mosselen over en ik had nog een gekookte aardappel in de koelkast liggen en […]
Witlof wordt meestal heel traditioneel bereid met een sausje of met ham en kaas in de oven. Maar je kunt veel meer met witlof, maak eens een soep van deze groente. Zoals deze witlofsoep met blauwe kaas. En dan wel met een lekkere (milde) blauwe kaas. Omdat witlof een goede match is met blauwe kaas, […]
Voor deze tempura van aardappelplakjes heb ik diverse aardappelen gestest en vond de Roseval aardappel het lekkerst. Maar het verschil was erg klein. De aardappelplakjes ‘puffen’ heel leuk op als je ze frituurt in dit beslag. Ik heb bier gebruikt omdat wij dat lekker vinden, maar als je geen bier wilt gebruiken kan je daarvoor […]
Deze Prei, aardappel, venkelsoep met kervel is zowel koud als warm lekker, dus zowel zomers als ’s winters een lekkere soep. Nog zo’n lekkere koude soep is deze Yoghurtsoep
Maak eens een rösti met aardappel, pompoen en pastinaak.
Asperges en zalm zijn een perfecte combinatie.