Gemakkelijk en verrukkelijk. Wie houdt daar niet van? Deze lauwwarme aspergesalade met gerookte zalm is eenvoudig te bereiden. De heerlijke yoghurt-mayonaisesaus met mosterd tilt het gerecht naar een ander niveau. Ik gebruik drie populaire ingrediënten voor salade: asperges, zalm en eieren, maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven.
De klassieke smaken van verse asperges en zoute, warm gerookte zalm en tilt het gerecht naar een hoger niveau met de yoghurtsaus.

 

Asperges

 

De eerste tekenen van de lente zijn voor mij bloesems en asperges!
Ik hou ervan als deze seizoensgroente komt. Een veelzijdige groente die je op zoveel manieren kunt bereiden: gekookt, gegrild, gebakken of rauw gegeten.
Selecteren we dikke of dunne asperges? De grootte maakt niet zoveel uit, als ze maar vers zijn. Misschien geef jij de voorkeur aan dunne asperges of als je hele of dikke asperges wilt grillen kan je ze in de lengte doormidden snijden.

 

Tips om de beste asperges te kiezen:
Zorg er eerst voor dat de stelen stevig zijn, geen slappe asperges!
Aspergepunten moeten gesloten zijn en een lichtgele of violette tint hebben.
Vermijd ten slotte de asperges waarvan de stengels er droog en houtachtig uitzien.
En een willekeurig weetje: wist je dat asperges in drie verschillende kleuren verkrijgbaar zijn? Groen, wit en paars!

Lauwwarme aspergesalade met gerookte zalm

 

Warm gerookte zalm

 

Als het om gerookte zalm gaat, denken we meestal aan de dungesneden vis die op sashimi lijkt. Dit is de koud gerookte versie. Het koud gerookte proces is over het algemeen bedoeld om de natuurlijke smaken van de vis te behouden, vandaar dat het eindresultaat een meer zijdezachte, rauwe textuur is.
Voor warm gerookte zalm is het proces iets anders.
Het begint met een natte uitharding in een zoute pekel en wordt vervolgens gerookt bij hogere temperaturen boven 45°C. Het eindresultaat geeft een vis die lijkt op een gekookt stukje zalm die heerlijk rokerig is.
Warm gerookte zalm is heerlijk op zichzelf, maar kan ook worden verwerkt in salades of romige pasta’s.

 

De zoute, volle smaak maakt het een veelzijdig ingrediënt om klaar voor gebruik in de koelkast te hebben. Er zijn genoeg geweldige recepten voor warm gerookte zalm die u kunt proberen, zoals bijvoorbeeld deze:

Pasta met gerookte zalm en citroen en kappertjes
Kranssalade met gerookte zalm en paling
Parelcouscous met gegrilde paprika’s
Luxe zalmsalade schotel
Kedgeree met warm gerookte zalm
Penne met gerookte zalm en kruidenroomsaus
Sushi bowl met warm gerookte zalm

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Lauwwarme aspergesalade met gerookte zalm: