Een heerlijk gerecht wat simpel te maken is en snel klaar. Je kunt deze parelcouscous met gegrilde paprika’s en zalm lauwwarm of koud eten. Neem verschillende kleuren mini paprika’s hiervoor dan spatten de kleuren zo lekker van je bord. De paprikaatjes worden heerlijk zoet als je ze bakt of grilt en dat gaat heel goed samen met het rokerige en zoute van die zalige zalm.

 

Parelcouscous

 

Ik ben gek op parelcouscous. Die kleine bolletjes pasta waar je zoveel mee kunt doen. Je hoeft ze maar heel kort te koken, in ongeveer 10 minuten zijn ze al gaar. Ik verdraag de structuur van couscous niet, maar wel van deze parelcouscous. Deze couscous wordt veel gebruikt in de Israëlische, Jordaanse en Libanese keuken. Je vindt parelcouscous in de supermarkten of Turkse winkels.
En omdat ik er zo gek op ben, kan je diverse recepten met parelcouscous vinden op de site, zoals bijvoorbeeld deze Parelcouscous salade met bietjes, mierikswortel en dille of Parelcouscous met geroosterde pompoen en groenten.
Zoek ze maar eens op.

 

Mini paprika’s

 

Die leuke mini paprikaatjes vind je tegenwoordig in allerlei kleurtjes, van geel, oranje, groen, paars en rood. Heerlijk om zo te eten als knapperige snack, maar je kunt ze ook verwerken in een gerecht zoals dit. Je vindt deze kleine snackpaprika’s in alle supermarkten en jouw groenteboer heeft ze zeker.
Ik heb ze heel gelaten en alleen het kopje en de zaadjes verwijderd.
En ik heb nog een lekker recept met deze mini paprikaatjes, namelijk Geroosterde snackpaprika’s met mozzarella.

 

Warm gerookte zalm

 

Deze heerlijke warm gerookte zalm heb ik besteld bij ZalmvanUrk.nl. Dit is de lekkerste zalm die ik ooit geproefd heb, of het nu warm gerookt, koud gerookt of verse zalm is. Hun zalm komt rechtstreeks uit de fjorden van Noorwegen en wordt super vers geleverd in Urk waar ze de zalm ambachtelijk roken volgens het oude en geheime familierecept. Een uniek gerookte zalm met een heerlijke smaakervaring.
Je kunt de zalm in hun winkel op Urk kopen, maar ook online bestellen. Dan wordt het gemakkelijk en vers aan huis bezorgd.

 

Tip:

 

Wist je dat je komkommer heel goed kunt grillen? Het krijgt dan de structuur van een augurk. Vind je dit te spannend, dan kan je de komkommer vervangen door hele kleine courgettes en deze dan grillen. In dit recept heb ik ze ook gegrild: Bavette met lente-ui en komkommer

 

 

Recept Parelcouscous met gegrilde paprika’s en zalm: