Deze heerlijk kleurrijke vegetarische warme parelcouscous met geroosterde pompoen en groenten salade biedt de smaken uit het Midden-Oosten. Dadels en rozijnen en ook andere gedroogde vruchten worden vaak toegevoegd aan gerechten in de Arabische keuken.
Dit gedroogde fruit bevat veel mineralen en voedingsvezels en zijn daarom goed voor je. Zeker in onze vegetarische maand.
Schrik niet van de hoeveelheid ingrediënten, om de typische smaken van het Midden-Oosten te krijgen heb je dit wel allemaal nodig.

 

Omdat ik niet van couscous houd, gebruik ik parelcouscous. De structuur van couscous en ook van quinoa vind ik niet prettig, vandaar dit alternatief. Maar als jij wel van couscous houdt, gebruik dit dan. De kooktijd is dan iets korter dan van de parelcouscous.
Parelcouscous, ras-el-hanout en pul biber zijn verkrijgbaar in de grotere supermarkten. Zo niet dan vind je dit sowieso in de Turkse winkel. Bezoek zo’n Turkse winkel eens, je vind er van alles. Vooral de groenten en verse kruiden zijn er spotgoedkoop. Ga op ontdekkingstocht en als je iets niet weet dan kan je het aan ze vragen. Ik ervaar dat ze het heel erg leuk vinden om je te helpen bij producten die wij niet kennen.

 

En nog zo’n heerlijk vegetarisch gerecht met parelcouscous is deze Parelcouscous met gegrilde courgette, erwten en artisjok

 

 

Recept Parelcouscous met geroosterde pompoen en groenten: