Ik heb een heerlijke en snel te maken pastarecept voor jullie. Deze penne met gerookte zalm en kruidenroomsaus maak je in no-time en is daarnaast nog superlekker. Het gerecht is net zo snel klaar als de kooktijd van de pasta, dit wil je proberen!
Gebruik hiervoor een lekkere warm gerookte zalm, een kruidenkaasje, verse spinazie en wat erwtjes.

 

Penne

 

Ik mocht van het Italiaanse pastamerk La Molisana een heel pakket met verschillende pasta- en tomatenproducten ontvangen. Natuurlijk met de vraag of ik daar lekkere recepten mee wilde maken. Ik heb van de penne dit heerlijke gerecht met koud gerookte zalm gemaakt.
La Molisana is niet zomaar een pasta, het is het verhaal van een familie die al vier generaties lang zorgvuldig de beste tarwesoorten selecteert en zelf maalt om daar pasta van te maken. In Italië kennen ze de kwalitatieve en authentiek Italiaanse pasta van La Molisana al meer dan 100 jaar.
Het voordeel van deze pasta is dat het een ruw oppervlak heeft waardoor de saus beter aan de pasta blijft hangen.

 

De holle korte pastasoort zoals penne kan je goed combineren met stevige sauzen zoals een ragù maar kan je ook gebruiken met kleinere ingrediënten zoals erwtjes, stukjes vlees of vis zoals deze gerookte zalm. Het voordeel van geribbelde en holle buisvormige pastasoorten is dat ze saus goed vasthouden. Hierdoor heb je met elke hap pasta, saus en de andere ingrediënten die je in het gerecht verwerkt hebt.

 

Ben jij ook zo gek op snelle pastagerechten, dan heb ik hier nog veel meer van dit soort recepten voor jou.

 

Warm gerookte zalm

 

Ik heb voor dit gerecht een moot warm gerookte zalm gebruikt. Deze zalm wordt op hoge temperatuur gerookt wat een heerlijk roze en zachte zalm geeft. Deze zalm breek je heel makkelijk in stukken en geeft het pastagerecht een luxe en lekkere rooksmaak.

 

Kruidenroomsaus

 

De kruidenroomsaus maak je door een kruidenroomkaasje te mengen met wat pasta kookvocht. Het is een snelle manier om een lekkere saus te maken. Je kunt hiervoor Boursin, Paturain of een ander huismerk gebruiken.

 

 

Recept Penne met gerookte zalm en kruidenroomsaus: