Aspergesalade met ham en ei

Bij mijn groenteboer kreeg ik een bos gebroken witte asperges aangesmeerd. Nou ja aangesmeerd, daar ben ik zelf bij natuurlijk. Kan je ze gebruiken voor een soepje, vroeg hij. Nou vooruit dan maar, ik neem ze wel mee. Maar thuis aangekomen dacht ik, ik heb helemaal geen zin in soep. Dus is het deze klassieke […]

Spinazie cappuccino

Spinazie cappuccino

Dit is natuurlijk geen echte cappuccino, maar omdat ik het in koffie kopjes geserveerd had met een toef slagroom erop, leek het een beetje op groene spinazie cappuccino. Dit soepje is heel leuk om op deze manier te serveren tijdens een etentje thuis. Lekker met de feestdagen zoals de aankomende Paasdagen.   Het is een […]

Croissant met gerookte zalm

Croissant met gerookte zalm

De Paasdagen zitten eraan te komen, tijd om lekker uitgebreid te ontbijten, brunchen of te lunchen. Heerlijk deze vrije dagen. En hoe gezellig is het om met z’n allen gezellig te eten met elkaar met deze dagen. Deze croissant met gerookte zalm is zo’n verwennerij voor speciale dagen.   Vieren jullie dit soort dagen ook […]

Cracker met mozzarella en rosbief

Cracker met mozzarella en rosbief

Deze Cracker met mozzarella en rosbief is lekker als ontbijt of lunch. Ik heb de cracker eerst nog besmeerd met zelfgemaakt pesto. Ik heb nog nooit pesto gevonden uit een winkel die ik lekker vond, vandaar dat ik deze altijd zelf maak. Hoeft niet natuurlijk, maar is wel veel lekkerder.   Ik heb nog veel […]

Romige erwten en cashewnoten soep

Romige erwten en cashewnoten soep

Deze romige erwten en cashewnoten soep is een heerlijke vegetarische en vegan soep. De cashewnoten maken deze soep lekker romig. Gebruik wel ongebrande cashewnoten voor de soep en geen gebrande gezouten noten! Cashewnoten zijn bijzonder lekker, ook nog eens heel voedzaam en bevat verschillende mineralen en gezonde en onverzadigde vetten. Vooral voor vegetariĆ«rs en veganisten […]

Rode bietensoep met gember en kokosmelk

Rode bietensoep met gember en kokosmelk

Weer eens een hele andere manier om rode bietjes te verwerken in een gerecht. Deze rode bietensoep met gember en kokosmelk heeft een Aziatisch tintje door het gebruik van de gember, rode peper en natuurlijk de kokosmelk. Het is niet alleen een prachtige mooie roze soep geworden, het is ook nog eens heerlijk met een […]

Bladerdeeg met gerookte zalm, avocado en ei

Bladerdeeg met gerookte zalm, avocado en ei

Heerlijk weer een lang weekend. Pasen of Pinksteren is zo’n weekend dat je gezellig met z’n allen lekker kan uitslapen en daarna brunchen. Deze bladerdeeg met gerookte zalm, avocado en ei is een heerlijk gerecht daarvoor. Als je het bladerdeeg hebt gebakken en laten afkoelen kan je het binnenste gedeelte van het bladerdeeg iets indrukken […]

Bagels belegd met ham, avocado, tomaat en ei

Bagels belegd met ham, avocado, tomaat en ei

Ik heb al eerder geschreven dat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft. Soms heeft hij heimwee en dan maak ik een typische Amerikaans gerecht voor hem zodat hij zich weer een beetje in Amerika waant. Zo ook deze Bagels belegd met ham, avocado, tomaat en ei. Bagels zijn een soort broodjes met een gat […]

Wortelsalade met appel en cranberries

Wortelsalade met appel en cranberries

Deze wortelsalade met appel en cranberries is lekker als lunch, voorgerecht of salade bij de barbecue. Het ziet er niet alleen prachtig uit op je bordje, maar het is ook nog eens een heerlijke salade. Deze salade is ontstaan doordat ik ’s middags geen brood wilde eten. Dan kijk ik wat er nog in de […]

Groente- en kruidentuintje met kwarteleitjes

Groente- en kruidentuintje met kwarteleitjes

Dit groente- en kruidentuintje met kwarteleitjes is een heel leuk voorgerecht om te serveren tijdens een speciaal diner bijvoorbeeld met de Paasdagen of de Kerst. Je kunt er allerlei soorten groenten en kruiden voor gebruiken, wat jij lekker vind en/of waar je maar zin in hebt. Ik heb alleen de kopjes van de groene asperges […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden