Het leuke van deze pasta salade met ratatouille is dat je deze koud kunt eten in de zomer en ’s winters serveer je de salade warm. Dus zomers laat je de groente en pasta afkoelen en meng je het dan door elkaar en in de winter meng je alles warm door elkaar en serveer je dit direct. Het is een vegetarisch pastagerecht, je kunt het aanvullen met blokjes feta of geitenkaas om er een volwaardige maaltijd van te maken.

 

Ratatouille

 

Ratatouille is een klassiek Frans groentegerecht, gemaakt van ui, rode paprika, aubergine en courgette. Hierin wordt meestal ook knoflook en Provençaalse kruiden verwerkt. De groenten worden in stukken gesneden en gestoofd in een grote pan in olijfolie. Je kunt natuurlijk variëren met de groenten door er nog tomaten en andere kleuren paprika toe te voegen. Ik heb er nog een rood pepertje bij gedaan voor extra pit. Ratatouille is heerlijk bij een stuk vlees of vis, maar natuurlijk ook erg lekker door pasta. Zo maken we er een Mediterraans gerecht van.

 

Ik heb de ratatouille in de oven bereid, net zo makkelijk want dan hoef je niet steeds in de pan met de groente te roeren.
Mocht je wat ratatouille overhouden, dit is ook heel erg lekker in een omelet of op een boterham met een plak kaas.
Ratatouille lijkt ook een beetje op de Provençaalse groenteschotel Tian, die wordt ook in de oven bereid.

 

Wat drinken we erbij?

 

Het is weekend en dan drinken we graag een glaasje wijn bij het eten. Bij deze pasta hebben we een heerlijke fles Italiaanse rode wijn opengetrokken, namelijk deze Primitivo di Manduria DOP – Terra Rossa – Felline 2017

Pasta salade met ratatouille

 

Recept Pasta salade met ratatouille: