Turkse gevulde aubergines Imam bayildi

Turkse gevulde aubergines Imam bayildi

Wat hebben wij genoten in Istanbul en wat hebben wij daar heerlijk gegeten. Ik heb daar natuurlijk weer veel inspiratie opgedaan en ga enkele Turkse recepten thuis uitproberen. Deze Turkse gevulde aubergines Imam bayildi is daar een lekker voorbeeld van. Een vegetarisch gerecht bestaande uit aubergines gevuld met tomaat, paprika, specerijen en kruiden. Dit wil […]

Vegetarische aubergine curry

Vegetarische aubergine curry

Ik ben gek op aubergines en probeer daarom zoveel mogelijk recepten met deze mooie paarse vruchtgroente. Nu heb ik er een heerlijke vegetarische aubergine curry van gemaakt die bovendien ook nog vegan is. De aubergine in de hoofdrol in deze Indiase curry met een romige tomaten-kokossaus.   Aubergines   Eet jij wel eens aubergines, of […]

Aubergine schnitzel met parelcouscous

Aubergine schnitzel met parelcouscous

Deze aubergine schnitzel met parelcouscous is een heerlijk vegetarisch gerecht. Een leuke manier om een keer iets anders te doen met een aubergine. Een gezonde schnitzel die lekker krokant van buiten is en zacht vanbinnen. Zo’n knapperig korstje maakt deze zelfgemaakte groente schnitzel superlekker.   Aubergines   Eet jij wel eens aubergines, of weet je […]

Quiche met zalm en aubergine

Quiche met zalm en aubergine

Wij zijn gek op quiches en hartige taarten. Deze quiche met zalm en aubergine heb ik gemaakt omdat ik aardig wat zalm van een recept over had en er nog een aubergine in de koelkast lag. Daarbij nog wat tomaatjes gedaan voor de kleur en om er een Provençaalse twist aan te geven nog wat […]

Kipgehaktballetjes in saus met parelcouscous

Kipgehaktballetjes in saus met parelcouscous

Ik heb een makkelijk te maken en smakelijk gerecht voor jullie. Met deze heerlijke kipgehaktballetjes in een saus met parelcouscous heb je Marokkaanse smaken te pakken. Je zou in plaats van kipgehakt ook blokjes kipfilet, kipdijfilet, vis, lamsgehaktballetjes, vegetarische balletjes of vegetarische kipstukjes kunnen gebruiken.   Kipgehakt   Ik ben gek op kipgehakt, je kunt […]

Aubergine met paddenstoelen en tarwe

Aubergine met paddenstoelen en tarwe

Deze Aubergine met paddenstoelen en tarwe is een heerlijk vegetarisch gerecht. Aubergines worden weinig gegeten in ons land en dat is jammer. Het is een heerlijke en veelzijdige groente. Ik ben er gek op en daarom kan je best wel veel aubergine recepten vinden op de site. Waaronder nu ook deze te lekkere Aubergine met […]

Calamarata Pasta Caponata

Calamarata Pasta Caponata

De Siciliaanse Caponata is een groente stoofschotel gemaakt van aubergines, uien, bleekselderij, tomaten, olijven, kappertjes en pijnboompitten. Het is een vegetarisch gerecht wat koud als antipasto wordt geserveerd. Lekker op geroosterd ciabatta brood. Ik heb het nu warm geserveerd door een pasta. Het is deze verrukkelijke Calamarata Pasta Caponata geworden.   Caponata   De aubergine […]

Hasselback kipfilet met paddenstoelen

Hasselback kipfilet met paddenstoelen

Je kent misschien wel de hasselback aardappelen, maar je kunt ook een heerlijke Hasselback kipfilet gevuld met paddenstoelen maken. Je maakt inkepingen in de kipfilet en vult deze met een lekkere paddenstoelencrème en bakt dit in de oven. Daarbij nog een lekkere soort ratatouille en je hebt een heerlijke maaltijd in elkaar geflanst.   Hasselback […]

Pasta salade met ratatouille

Pasta salade met ratatouille

Het leuke van deze pasta salade met ratatouille is dat je deze koud kunt eten in de zomer en ’s winters serveer je de salade warm. Dus zomers laat je de groente en pasta afkoelen en meng je het dan door elkaar en in de winter meng je alles warm door elkaar en serveer je […]

Arrabiata bloemkoolpizza met gegrilde groenten

Arrabiata bloemkoolpizza met gegrilde groenten

De verse pastasaus Arrabiata welke ik van LeQrs mocht ontvangen, heb ik deze keer niet in een pasta gebruikt, maar als basissaus voor een pizza. Het is een overheerlijke Arrabiata bloemkoolpizza met gegrilde groenten geworden. En ik moet zeggen dat die pittige Arrabiata saus het goed deed als smaakmaker van de pizza.   Het is […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden