Deze Aubergine met paddenstoelen en tarwe is een heerlijk vegetarisch gerecht. Aubergines worden weinig gegeten in ons land en dat is jammer. Het is een heerlijke en veelzijdige groente. Ik ben er gek op en daarom kan je best wel veel aubergine recepten vinden op de site. Waaronder nu ook deze te lekkere Aubergine met paddenstoelen en tarwe.

 

Aubergine

 

Deze groente kennen wij in de paarse peervormige uitvoering. Maar er zijn meer kleuren en vormen van deze groente. Zo is er een kleine witte aubergine, hieraan heeft deze groente zijn Engelse naam ‘eggplant’ te danken. Er is een prachtige paarse en wit gestreepte aubergine, dikke paarse bolaubergine, lange dunne, gele, witte, lila en groene soorten en hele kleine paarse kerstaubergines.

 

Aubergines komen oorspronkelijk uit warme/tropische landen, maar in de Nederlandse kassen doen zij het goed.
Deze groente heeft een neutrale smaak, waardoor het zo goed te combineren is. Het vruchtvlees heeft een bijzondere structuur, het is een beetje sponsachtig. Hierdoor neemt het vruchtvlees zo goed smaken op van kruiden en/of specerijen.
De aubergine bevat weinig calorieën maar ook weinig vitamines of mineralen.

 

Deze groente is het hele jaar door verkrijgbaar, in de winter komen ze niet uit Nederland.
Je kunt eindeloos variëren met aubergines en je kunt ze op heel veel manieren bereiden. Bakken, wokken, op de barbecue, frituren of in de oven bereid.
Verwerk ze als vegetarische burger in een curry, als vegetarische schnitzel of verwerkt als salade.
En natuurlijk zijn de aubergines bekend van de Italiaanse klassieke ovenschotel Aubergine alla parmigiana en de Arabische Auberginedip Baba Ganoush.

 

Tarwe

 

Gekookte tarwekorrels zijn heerlijk om in een salade verwerken. De hele tarwekorrel is een gezond product, bevat veel vitamines en mineralen. Deze korrels worden goed verteerd, waardoor de voedingsstoffen goed opgenomen kunnen worden. En de korrels geven een vol gevoel, dat zorgt ervoor dat je minder snel weer honger hebt. In plaats van tarwe kan je ook farro, parelcouscous of rijst gebruiken.
Je zult deze tarwekorrels waarschijnlijk niet in de supermarkt vinden, maar wel in de biologische winkels of Turkse supermarkt.

 

 

Recept Aubergine met paddenstoelen en tarwe: