Je kunt deze Libanese auberginesalade als maaltijdsalade eten, maar hij is ook lekker met een gegrild kippendijtje bestrooid ras-el-hanout kruiden.
Gek op aubergines? Probeer dan ook eens deze Ovenschotel met aubergines.
Je kunt deze Libanese auberginesalade als maaltijdsalade eten, maar hij is ook lekker met een gegrild kippendijtje bestrooid ras-el-hanout kruiden.
Gek op aubergines? Probeer dan ook eens deze Ovenschotel met aubergines.
Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de plakken aubergine hierop, giet er een beetje olijfolie over en strooi de baharatkruiden erover. Bak de aubergines 30 minuten in de oven, tot ze goudbruin en zacht zijn.
Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Doe de rode uiringen en granaatappelmelasse in een jampotje en schud goed, laat de melasse intrekken in de uien.
Laat voor de saus de saffraan 5 minuten in een kommetje met het hete water trekken. Snijd de knoflook fijn. Meng het saffraanwater in een schaal met de yoghurt, knoflook en wat zout tot een gladde, goudgele saus.
Rooster de stukjes walnoot even in een droge pan op middelhoog vuur. Roer de honing erdoor en laat die in ongeveer 2 minuten karamelliseren. Laat de walnoten met hun laagje honing op een vel bakpapier stollen.
Leg de plakken aubergine op een groot bord, verdeel de rode ui en granaatappelmelasse, saffraanyoghurt, honingwalnoten, kruiden en granaatappelpitjes erover.
Serveer direct.