Je kent misschien wel de hasselback aardappelen, maar je kunt ook een heerlijke Hasselback kipfilet gevuld met paddenstoelen maken. Je maakt inkepingen in de kipfilet en vult deze met een lekkere paddenstoelencrème en bakt dit in de oven. Daarbij nog een lekkere soort ratatouille en je hebt een heerlijke maaltijd in elkaar geflanst.

 

Hasselback

 

Hasselback aardappelen zijn aardappelen die ingesneden worden, gevuld met boter en eventueel kruiden en in de oven geroosterd. Een heerlijke en feestelijke manier om aardappelen te serveren.

 

Het van oorsprong Zweedse recept voor deze aardappelen gaat al terug naar 1929. Deze manier van bereiden staat in het Zweedse Prinsessornas kokbok uit dit jaar.
Maar het verhaal gaat dat het de naam te danken heeft aan het Zweedse hotel Hasselbacken in Stockholm, waar de chef het op kaart had staan. Het was het in de jaren 1970-1980 erg populair in de Scandinavische landen. En toen gingen de Amerikanen ermee aan de haal, daar zijn deze aardappelen nog steeds super populair.

 

Op zich is een Hasselback aardappel bereiden een makkelijk recept, je zet ze in de oven en die doet het werk voor je. Het resultaat is een lekkere krokante aardappel die lekker zacht van binnen is.
Ik heb ook nog een heerlijk recept voor een Hasselback pompoen en zoete aardappel voor jullie.

 

Kip

 

Ik ben geboren en getogen in Barneveld en ben daarom misschien wel zo gek op kip. Je kunt dus heel veel kiprecepten vinden op de site. Het is natuurlijk ook zo’n veelzijdig stukje vlees. Kip is daarom zo’n populair gerecht in vele landen en culturen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de klassieke Coq au vin uit Frankrijk? Of de Butter Chicken uit India? En de Piccata uit Italië? Een Jollof rijstschotel met kip uit Afrika en de Buffalo chicken wings uit Amerika zijn ook niet te versmaden. Zoek maar eens onder KIP bij de ingrediënten en je vindt nog veel meer heerlijke recepten met kip.

 

Tip:

 

Neem voor dit gerecht de groenten die jij lekker vindt.

 

 

Recept Hasselback kipfilet gevuld met paddenstoelen: