Tex Mex orzo met kip en kaas

Tex Mex orzo met kip en kaas

Ik had zin in een pittig gerecht, maar wel iets wat snel en makkelijk te maken is. Nadat ik gekeken had, wat ik nog op voorraad had, heb ik uiteindelijk deze lekkere Tex Mex orzo met kip en kaas gemaakt. Lekker makkelijk ook omdat je maar een pan nodig hebt voor dit gerecht.   Tex […]

Kip rendang

Kip rendang

Rendang Ajam oftewel kip rendang is een iets sneller recept dan de rendang met rundvlees. Dit Indonesisch recept kent vele familie varianten en dit is de mijne. Het recept van mijn vader eigenlijk, die gek op Indonesisch eten en koken was. Hij vond het heerlijk om een uitgebreide rijsttafel te maken. Hiervoor was hij de […]

Broodje Turks stoofvlees

Broodje Turks stoofvlees

Wij zijn gek op stoofvleesgerechten, vooral op koude dagen. Nu heb ik al diverse stoofschotels op de site staan, maar elke keer bereid ik het weer op een andere manier. Ik heb dit recept broodje Turks stoofvlees genoemd omdat het een klein beetje lijkt op het Turkse recept Tantuni. Alleen bij Tantuni wordt het vlees […]

Kruidige linzen met gebakken eieren

Kruidige linzen met gebakken eieren

Ik had nog gekookte beluga linzen over van een recept. Van de helft hiervan heb ik een heerlijke salade gemaakt met linzen en verse vijgen. En de andere helft is verwerkt in deze kruidige linzen met gebakken eieren. Je kunt dit lekkere gerecht natuurlijk ook maken met bruine linzen uit een pot of blikje. Serveer […]

Tex Mex pizza met kip

Tex Mex pizza met kip

Mijn man had zin in pizza en ik had zin in Mexicaans. Caramba, het is een Tex Mex pizza met kip geworden. Het is een soort Fajita op een pizza, een super lekkere combinatie. Ik heb al diverse pizza’s op de site staan, maar deze is toch wel een van onze favorieten geworden. Die gaan […]

Pizza met feta, aubergine en kikkererwten

Pizza met feta, aubergine en kikkererwten

We hadden zin in pizza en die laten we nooit bezorgen, maar maken deze zelf. Omdat ik al zoveel verschillende pizza recepten op de site heb staan, moest het weer een andere worden. En omdat ik gek ben op de smaken van het Midden-Oosten, is het deze keer een pizza met feta, aubergine en kikkererwten […]

Gele curry van wortelen

Gele curry van wortelen

Ik mocht weer van die mooie gekleurde wortelen ontvangen die van De Zonneheerdt komen. Ze zaten in de Flevourbox van april. Wij zijn gek op wortelen en ik heb daarom ook diverse wortelrecepten op de site staan. Nu wilde ik iets heel anders maken, het is deze super lekkere gele curry van wortelen geworden. Een […]

Kipstoofschotel met kaneel en citroen

Kipstoofschotel met kaneel en citroen

Deze kipstoofschotel met kaneel en citroen kan je bereiden in een hapjespan, tajine of zelfs in de oven. De kruidige smaken gaan zo goed samen met de kip, dit wil je vaker maken. En als je het in de oven bereidt, heb je er verder geen omkijken naar. Maar dat geldt eigenlijk ook voor in […]

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne wordt hier meestal gemaakt met (runder)gehakt. Maar origineel wordt het met rundvlees gemaakt. Ik heb hiervoor runder riblappen gebruikt en dit lekker lang laten stoven. Het is dus chili con carne stoofvlees geworden. En dit is heerlijk op een koude avond. Nodig lekker veel mensen uit, zet de grote pan met stoof […]

Zhoug pittige kruidensaus

Zhoug pittige kruidensaus

Zhoug pittige kruidensaus komt van oorsprong uit Yemen, maar je vindt deze saus ook in de Syrische en Israëlische keuken. En wordt vaak geserveerd bij falafal of gegeten met een stuk brood. Heerlijk met het Arabische eiergerecht Shakshuka of als dipsaus. Ook lekker op de hummus, in een soep of op een omelet. Ook lekker […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden