Zo na de feestdagen kan je nogal wel etenskliekjes overhebben. Ik probeer zo weinig mogelijk weg te gooien en verzin altijd wel weer iets lekkers met restjes. Deze keer heb ik een no-waste lasagne gemaakt van overgebleven kalkoen, pompoenpuree, een gegrilde courgette en twee preistengels. Het is een heerlijke lasagne geworden, eentje waar je weinig werk aan hebt omdat je gegaarde ingrediënten gebruikt.

 

Lasagne

 

Het is een grote schaal met lasagne geworden waarvan zeker zes personen kunnen eten. Of je vriest een gedeelte in, dan heb je later ook nog een portie.
Ik heb een verse volkoren lasagne gebruikt, deze zag ik bij de AH liggen en heb die hiervoor gekocht. Deze lasagne is wat voedzamer en een beter alternatief.
Zoals ik al schreef heeft het een lange voorbereidingstijd nodig, maar qua voorbereiding ben je snel klaar omdat je restjes vlees en groenten gebruikt. De lasagne gaat voor ongeveer 45-50 minuten in de oven.

 

Ingrediënten

 

De onderste laag van de lasagne is een heerlijke pompoenpuree die ik over had van het Kerstdiner. Ik had dus nog gegaard kalkoenvlees over, dit is de middelste laag geworden.
En de bovenste laag was plakjes gegrilde courgette (van 1 courgette). Ik had ook nog 2 preistengels in de koelkast liggen die nodig op moesten, deze heb ik in dunne ringen gesneden en even gebakken. Dit ging op de plakjes courgette.

 

Je kunt dus allerlei restjes gegaard vlees zoals kip, varkensvlees of rundvlees gebruiken. Snijd dit in stukjes en verwerk het in de lasagne.
Een lekkere groentepuree of gegrilde of geroosterde groenten is ook een lekkere vulling. Kijk in jouw koelkast wat er nog overgebleven is en maak daar een heerlijke lasagne van.

 

Kaassaus

 

Je kunt een bechamelsaus maken voor de lasagne, maar je kunt ook een kaassaus maken van verse roomkaas, kruidenkaas en geraspte kaassoorten. En in plaats van mozzarella zijn plakjes brie of camembert ook erg lekker op de lasagne.
Wellicht heb je ook nog andere restjes kaas die je kunt verwerken hierin. Rasp dit of snijd het in dunne plakken.

 

Tip:

 

Ben je gek op lasagne, dan heb ik nog meer heerlijke recepten hiervoor. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze lasagne met zalm en spinazie, rode bietenlasagne of pulled pork lasagne.

 

 

Recept No-waste lasagne: