Spruitjeshaters opgelet! Ook al houd je niet van deze groente, deze gratin van spruitjes is echt lekker. Manlief die ook niet zo dol op spruitjes is, heeft de hele schaal leeggegeten, nou dat wil wat zeggen. Romige spruiten met lekkere kaas, knoflook en tijm erdoor wil je proberen. En ja, spruitjes kunnen lekker zijn, vooral […]
Als ik geen inspiratie heb (ja soms gebeurt dat wel eens) dan vraag ik aan manlief wat hij wil eten de komende dagen. Kip, pasta en iets vegetarisch was het antwoord. Nou daar kan ik wel wat mee. Ik had drie kippenpoten gekocht en vegetarische gehaktballetjes die ik wilde combineren met de pasta. Meestal komt […]
Een lieve dorpsgenoot vroeg of ik iets met zevenblad kan, want haar tuin stond er vol mee. Natuurlijk kan ik er iets mee, dus hebben we een vuilniszak vol met zevenblad geplukt uit haar tuin. Ik ben er gelijk mee aan de slag gegaan en heb er een heerlijke pesto van zevenblad van gemaakt. Onkruid […]
In de aspergetijd eten wij altijd zoveel mogelijk asperges. Het is de kunst om elke keer weer een nieuw recept te verzinnen met asperges. Vanavond staat gegratineerde asperges met ham op het menu. Asperges en ham passen heel erg goed bij elkaar en ik ben gek op kaas. Dus een nieuwe combinatie met gegratineerde asperges […]
Deze Quesadilla’s met kalkoen, camembert en mangochutney is ook zo’n heerlijk en makkelijk recept om te maken van overgebleven Kerst kalkoen. Natuurlijk kan je het ook met kip maken en/of overgebleven cranberrysaus. Wat je maar in de koelkast hebt liggen na de feestdagen. Quesadilla Een quesadilla is een soort Mexicaanse tosti gemaakt van […]
Ik had nog rode biet tortilla’s liggen in de koelkast, daar moest ik dus snel iets mee gaan maken. Het blikje tonijn waar ik een salade mee wilde maken lag te lonken naar me op het aanrecht. Nou laat ik dan een tuna melt rode biet quesadilla maken. Een combi van tuna melt en een […]
Ik had een paar spaghetti pompoenen gekocht, maar ja die lagen al een tijdje in de garage. Gelukkig blijven ze lang goed, maar het werd tijd dat ik er eentje ging ‘slachten’. Ik zeg slachten, want deze pompoenen hebben een hele harde schil en zijn daarom moeilijk doormidden te snijden. En je wilt ze wel […]
Het is na mijn gastric sleeve een hele puzzel wat ik wel en wat ik niet kan eten. Vlees eten gaat nog niet echt jofel, terwijl het ziekenhuis er wel op zit te hameren dat je genoeg eiwitten naar binnen krijgt. Laat ik vanavond eens pasta proberen, misschien lukt dit wel. Heb nog een rode […]
Tja drie weken na mijn gastric sleeve kan ik nog steeds niet eten. Voorlopig nog maar aan de shakes en soepjes. Dit mooie groene spinazie bleekselderijsoepje gemaakt met de groenten die ik nog in huis had. En voor de broodnodige eiwitten er maar een handje geraspte kaas bij gedaan. Het ziekenhuis zit er heel erg […]
Ik zag heel vaak Amerikaanse recepten voorbij komen van spaghetti squash en had geen idee wat voor soort pompoen dit was. Totdat ik ze zag liggen bij de groenteboer. De spaghetti pompoen …. die moet ik proberen. Maar ja wat ga je ermee doen, vullen met lekkere ingrediënten zoals kaas natuurlijk. Deze gevulde spaghetti pompoen […]