Als ik geen inspiratie heb (ja soms gebeurt dat wel eens) dan vraag ik aan manlief wat hij wil eten de komende dagen. Kip, pasta en iets vegetarisch was het antwoord. Nou daar kan ik wel wat mee. Ik had drie kippenpoten gekocht en vegetarische gehaktballetjes die ik wilde combineren met de pasta. Meestal komt die kip wel op, maar nu bleef er een hele gebraden poot over. Nou dan verwerk ik dat de volgende dag maar in de pasta. En zo is deze lekkere en snelle romige pasta met kip en kaas ontstaan.

 

Snelle pastarecepten

 

Altijd handig om een paar snelle pastarecepten achter de hand te hebben. Ik heb er zelfs 14 op een rijtje gezet in deze blog. En daar kan dit recept ook weer bij.

 

Dus mocht jij ook eens wat gebraden kip over houden, dan is deze pasta een mooie manier om de kip in te verwerken. Natuurlijk kan je er ook deze Kipkerrie salade met mangochutney van maken, is ook erg lekker!

 

Maar ben je gek op pasta met kaassaus, dan zou ik dit proberen. Mocht je geen kip overgehouden hebben, dan kan je het ook van kipreepjes of vegetarische kipstukjes uit de supermarkt maken.
Wil je er nog wat groenten in verwerken dan kan dat natuurlijk ook. Zo kan je nog paddenstoelen, tomaatjes, spinazie, erwten, broccoli, courgette, prei en/of paprika meebakken in de pan. Of je mengt op het laatst zongedroogde tomaten of gekookte boontjes door het gerecht.
Hoeft niet kan wel. Je kunt er ook gewoon nog een lekkere groene salade bij serveren.

 

Pastasoorten

 

Ik heb volkoren fusilli (spiraalvormig) gebruikt in dit gerecht. Maar je kunt ook farfalle (strikjes), penne, rigatoni of macaroni ervoor nemen.
Er is tegenwoordige een hele grote keuze aan pastasoorten in de supermarkt. Van verse tot gedroogde en volkoren of glutenvrije tot aan pastasoorten met groenten erin verwerkt. Zo is er bijvoorbeeld een heerlijke pasta gemaakt van linzenbloem, een goed alternatief voor de ‘gewone’ pasta. Probeer het eens.

 

Tip:

 

De gekochte vegetarische balletjes heb ik verwerkt in deze Pasta met vegetarische balletjes in tomatensaus.

 

 

Recept Romige pasta met kip en kaas: