Ben je gek op lasagne, zalm en spinazie dan heb ik een heerlijk recept voor jou. In een heerlijke lasagne met zalm en spinazie komen deze drie bij elkaar en ik kan je verklappen dat het een perfecte combi is. Laagjes romige spinazie met daartussen plakjes verse zalm en afgetopt met lekker veel kaas. Deze lasagne wil je proeven!

 

Lasagne

 

Lasagne is een ovenschotel gemaakt van dunne pastavellen. Deze Italiaanse klassieker is al eeuwenoud en kent vele variaties. Maar de bekendste en waarschijnlijk de meest authentieke is die met een Ragù vulling (gehakt in tomatensaus), een bechamelsaus en kaas, die wij lasagne Bolognese noemen. Ik kwam erachter dat ik deze niet eens op de site heb staan, dus die hebben jullie nog tegoed van mij.

 

Tegenwoordig kan je de lasagnevellen vers kopen in de supermarkt, dat scheelt weer een hoop tijd. De gedroogde soorten moeten namelijk eerst gekookt worden of hebben veel langer in de oven nodig voordat ze gaar zijn.
Ik vermoed dat deze meeste Italianen de klassieke lasagne eten, maar buiten Italië wordt erop los gevarieerd.

Ook ik heb zo mijn eigen lasagne variaties gemaakt, wat dacht je van deze:

 

Regenboog lasagne met 5 soorten kaas
Lasagne met prei en walnoten
Pulled pork lasagne
Pompoenlasagne met salie
Lasagne met paddenstoelen en kaassaus
Rode bietenlasagne met gerookte mozzarella
Lasagne met groene asperges en erwten
Open Lasagne met paddenstoelen en Roquefortsaus

 

Zalm

 

Ik heb vier verse zalmfilets voor dit gerecht gebruikt. Deze gaan er rauw in en worden gaar in de oven. Ik denk dat gerookte zalm ook lekker zal zijn, gebruik dan een stuk minder of geen zout omdat deze zalm al zout genoeg is.
Ik zou wel verse zalm gebruiken en liever niet uit de diepvries. Die zijn namelijk aardig nat als ze ontdooid zijn en dat komt de lasagne niet ten goede.

 

Spinazie

 

Ook heb ik verse spinazie gebruikt en dit even van tevoren gekookt. Je kunt wel diepvries spinazie nemen en deze ruim van tevoren laten ontdooien. Neem dat wel bladspinazie en niet de fijngehakte.
Zalm en spinazie is sowieso erg lekker bij elkaar. De dille en citroen gaan ook heel goed samen met de zalm, gebruik dit daarom wel.

 

 

Recept Lasagne met zalm en spinazie: