Vega coquilles met duxelles en kaassaus

Vega coquilles met duxelles en kaassaus

Ik heb toch zo’n superleuk gerechtje voor jullie. Deze vega coquilles met duxelles en kaassaus maak je van koningsboleten. Een heerlijk vegetarisch voorgerecht wat elke vleeseter ook lekker zal vinden. En zeg nou zelf…..dit ziet er toch super feestelijk uit!   Koningsboleten   De koningsboleet kent vele namen zoals king boleten, koningsoesterzwammen, kruisdisteloesterzwam of duinvoetje. […]

Zoete aardappel stapeltjes

Zoete aardappel stapeltjes

Ik heb toch een heerlijk bijgerecht voor de feestdagen voor jullie. Deze zoete aardappel stapeltjes passen bij heel veel gerechten, lekker bij kalkoen, vlees, vis en vegetarische gerechten. Ze zijn lekker krokant aan de buitenkant en zacht vanbinnen, een leuke manier om zoete aardappel eens op een andere manier te serveren.   Zoete aardappel   […]

Polenta met paddenstoelen en barbecuesaus

Polenta met paddenstoelen en barbecuesaus

Deze polenta met paddenstoelen en barbecuesaus is een snel te maken vegetarisch gerecht met heel veel smaak. Ideaal voor een doordeweekse dag als je weinig tijd hebt om te koken, maar wel zin hebt in een lekkere maaltijd. Polenta is namelijk in een paar minuten gekookt en paddenstoelen bakken duurt ook maar even. Gebruik daarbij […]

Pappardelle met courgettelinten

Pappardelle met courgettelinten

Ben jij ook zo gek op pasta? Dan heb ik een lekker pastarecept voor jou. Deze pappardelle met courgettelinten is snel te bereiden en helemaal niet moeilijk om te maken. Daarbij wordt nog een lekkere pesto gemaakt van hazelnoten, basilicum en rucola geserveerd. Probeer dit recept, je zult ervan smullen? Pasta   Ik heb voor […]

Kaasstengels met rode pesto

Kaasstengels met rode pesto

Een heerlijk hapje voor bij de borrel of lekker bij de soep. Deze kaasstengels met rode pesto maak je heel makkelijk zelf thuis. En het voordeel ervan is dat jij de smaak bepaalt. Ik heb nu rode pesto gebruikt, maar je kunt ze ook met zelfgemaakte basilicum pesto of zonder pesto maken. Wat jij maar […]

Lasagne met zalm en spinazie

Lasagne met zalm en spinazie

Ben je gek op lasagne, zalm en spinazie dan heb ik een heerlijk recept voor jou. In een heerlijke lasagne met zalm en spinazie komen deze drie bij elkaar en ik kan je verklappen dat het een perfecte combi is. Laagjes romige spinazie met daartussen plakjes verse zalm en afgetopt met lekker veel kaas. Deze […]

Pesto van raapstelen

Pesto van raapstelen

Ik had nog een bosje raapstelen over, wat kan je daar mee doen? Nou een heerlijke pesto van raapstelen maken bijvoorbeeld. Een lekkere twist op de klassieke pesto welke gemaakt wordt van basilicum. Deze pesto is lekker door een pasta, een stamppot of zo op een toastje of boterham met avocado.   Pesto   Ik […]

Bloemkool en kastanje soep

Bloemkool en kastanje soep

Het is weer kouder aan het worden, tijd voor een lekkere kom dampende soep. Met deze bloemkool en kastanje soep zet je een bijzondere soep op tafel. Een heerlijke romige vegetarische soep met daarop een pesto gemaakt van tamme kastanjes. Dit is natuurlijk ook een leuke soep om voor de feestdagen te maken, dan serveer […]

Carpaccio van geroosterde knolselderij

Carpaccio van geroosterde knolselderij

De ‘vergeten’ knolselderij maakt helemaal zijn comeback. Daar waar hij heel lang alleen maar gebruikt werd in de erwtensoep, speelt hij nu de hoofdrol in vele gerechten. Je kunt de knolselderij in z’n geheel braden of roosteren in de oven en zo serveren. Of maak er deze te lekkere carpaccio van geroosterde knolselderij.   Knolselderij […]

Oude kaaskoekjes

Oude kaaskoekjes

Ik ben gek op kaas, alle soorten kaas maar vooral op oude kaas. Toen ik een groot stuk hele oude kaas in aanbieding zag liggen, heb ik dit natuurlijk gelijk gekocht. Heerlijk om af te brokkelen op een kaasplankje bij de borrel. Maar ik wilde er ook iets van maken. Nu stonden kaaskoekjes al heel […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden