Ben jij ook zo gek op pasta? Dan heb ik een lekker pastarecept voor jou. Deze pappardelle met courgettelinten is snel te bereiden en helemaal niet moeilijk om te maken. Daarbij wordt nog een lekkere pesto gemaakt van hazelnoten, basilicum en rucola geserveerd. Probeer dit recept, je zult ervan smullen?

Pasta

 

Ik heb voor dit gerecht hele brede pappardelle pasta gebruikt, maar je kunt ook een ander soort pasta zoals bijvoorbeeld spaghetti, tagliatelle of fettuccine hiervoor gebruiken.
Of je koopt verse lasagnevellen en snijd deze in de lengte in brede repen.

 

Courgette

 

Courgettes zijn neutraal van smaak, daarom kan je het op vele manieren bereiden. Het zal snel de smaken van het gerecht opnemen zoals met deze pesto. Je kunt courgettes roerbakken, bakken, grillen op een barbecue, roosteren in de oven, of vullen of er een heerlijke soep van maken. Of maak een carpaccio van rauwe courgetteplakjes. De bloemen van de courgetteplant zijn ook eetbaar, probeer eens dit lekkere recept met de bloemen.

 

Spoel de courgettes schoon onder de koude kraan, dep ze dan droog en snijd de kontjes eraf. Dan snijd je het in dunne repen met een dunschiller of een kaasschaaf.
Als je zomers gele courgettes ziet liggen bij de groenteboer is het ook leuk om 1 groene en 1 gele courgette te gebruiken in dit gerecht.

 

Pesto

 

De Italiaanse saus pesto wordt origineel gemaakt van basilicumblaadjes, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie.
Ook kan je van andere verse kruiden een kruidenpesto maken, ik heb er diverse op de site staan, zoek ze maar eens op. Ga hiervoor naar kopje: Recept zoeken, dan naar Sleutelwoorden en hier vul je pesto in. Dan komen ze allemaal tevoorschijn.

 

Het lekkerst is als je de pesto zelf maakt, de pesto uit de supermarkt vind ik echt niet lekker En zelfgemaakt is helemaal niet moeilijk, vooral niet als je een keukenmachine hebt. Je gooit alles erin en draait in no-time een heerlijke zelfgemaakte pesto. Het voordeel hiervan is dat je het naar eigen smaak kunt brengen, bijvoorbeeld ik nu gedaan heb met basilicum- en rucolablaadjes, oude kaas en hazelnoten.

 

 

Recept Pappardelle met courgettelinten: