Ik heb een heerlijk zomers soepje voor jullie, namelijk deze makkelijk en snel te maken courgettesoep met verse munt. Het leuke van deze soep is dat je het zowel warm als koud kunt serveren. Door de munt wordt het een frisse soep, die daardoor heel geschikt is om zomers te maken. Serveer het als lunch met een lekker stuk stokbrood erbij of als voorgerechtje in een leuk glaasje. Doe het een dot crème fraîche op om het lekker romig te maken.

 

Courgette

 

Courgettes zijn familie van de komkommer, ze lijken er ook een beetje op. Misschien staan ze wel in jouw moestuin staan en heb je er momenteel veel te veel van. Geen paniek, ik heb heel veel lekkere recepten voor jou, zoek ze maar eens op onder ingrediënt courgette.

 

Courgette is door zijn neutrale smaak een veelzijdige groente. Je kunt ze bakken, wokken, grillen, vullen, frituren, roosteren in de oven, een cake, soep of courgetti ervan maken of rauw verwerken in een salade. Zelfs de courgettebloemen kan je eten. Misschien een goed idee als je er te veel van dreigt te krijgen in jouw tuin.

 

Je hoeft de courgettes niet te schillen, de schil is namelijk eetbaar en daar zitten ook nog veel voedingsstoffen in. Verwijder alleen het kopje en kontje en spoel ze daarna schoon onder de koude kraan.
Afhankelijk van het recept kan je ze op allerlei manieren snijden. Als je wilt gaan vullen, dan snijd je ze in de lengte doormidden. Lepel met een theelepeltje de zaadlijsten eruit, maar laat het vruchtvlees zitten.
Voor deze soep kan je de zaadlijsten erin zitten en snijd je de courgette in kleine blokjes. Hoe kleiner de blokjes, hoe sneller de soep klaar is.

 

Groentesoep

 

Ik maak heel veel een gepureerde groentesoep op deze manier. Je kunt hiervoor bijna alle soorten groente gebruiken. Of het nu wortelen, zoete aardappel, pompoen, knolselderij, broccoli, spinazie of rode biet is, je kunt van deze groenten een lekkere soep maken.

Extra nodig: blender of staafmixer

 

 

Recept Courgettesoep met verse munt: