Het is volop het seizoen van de courgettes, misschien heb je ze wel in jouw moestuin staan. Ik heb een heerlijk recept om een courgette in te verwerken, namelijk deze chocolade courgette cake. Ik kwam op dit recept omdat ik nog een stuk gele courgette over had en dit niet wilde weggooien. No waste in huize Culinea. En ik moet zeggen dat het een geweldig lekkere manier is om courgette te verstoppen. Een soort van verantwoorde cake, waarbij de kids geen idee hebben dat ze stiekem groente naar binnen krijgen. Hoe goed klinkt dat?

 

Courgette

 

Deze groente is ontzettend veelzijdig vanwege zijn neutrale smaak. En behalve hartig, is courgette dus ook heel goed te gebruiken in zoete gerechten. Niet alleen in een cake, maar ook lekker in een smoothie. Vries hiervoor rauwe blokjes courgette in en mix die dan met een amandelmelk, een banaan, vanille proteïne en een beetje kaneelpoeder en je hebt een heerlijke smoothie.
Door de courgette in een cake, krijg je een heerlijke smeuïge cake, wij houden daarvan.

 

Ben jij ook zo gek op courgettes? En weet je wel wat je er allemaal van maken kunt? Je kunt ze vullen, wokken, grillen, er een lekkere soep van maken, courgette spaghetti oftewel courgetti van maken of rauw eten in een courgette carpaccio. Zoek maar eens op de site onder ingrediënt courgette en je vindt heel veel verschillende recepten met deze groente.
Ik had toevallig nog die gele courgette liggen, maar voor dit recept kan je natuurlijk ook de groene courgette gebruiken.

 

Wil jij nog meer bakrecepten met daarin groenten verstopt? Nou ik heb er nog wel een paar voor je. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

 

Pompoen mugcake met speculaaskruiden
Zoete aardappelcake met pecannoten en rozijnen
Pompoenmuffins met kokos en walnoten
Pompoencake met dadels en chaikruiden
Brownies gemaakt van zwarte bonen
Rode bietmuffins
Oranje boven wortelmuffins 

 

Verantwoord

 

Om er helemaal een verantwoorde cake van te maken, kan je de suiker of een deel ervan vervangen door agavesiroop, palmsuiker of een suikervervanger. Wat jij wilt.
De cake is niet heel erg zoet, wil jij het zoeter voeg dan meer suiker of alternatieven toe. Proef het beslag of je het zoet genoeg vindt.

 

Extra nodig: vierkant bakblik van 24 centimeter

 

 

Recept Chocolade courgette cake: