Ik had nog wat pompoenpuree over van een recept en heb daar deze heerlijke Pompoen mugcake met speculaaskruiden van gemaakt. Het is herfst en de pompoenen zijn volop verkrijgbaar en wij zijn er gek op. Maak deze mugcake voor ontbijt in het weekend en je hebt een goede start van de dag.

 

Mugcake

 

Een mugcake is ook zo’n typisch Amerikaans gerecht en ze worden steeds populairder in ons landje. Het voordeel van deze cake is dat je het bakt in een mug (beker) of kommetje. En als je deze bakt in de magnetron, heb je in slechts enkele minuten een heerlijk warm ontbijtje. En dat is op een koude dag wel erg lekker toch?
Je kunt ook een mugcake voor jezelf maken en de ingrediënten zelfs mengen in de beker of kom. Weinig afwas en snel klaar.
Afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt, kan je een mugcake zo gezond (of niet) maken als je zelf wilt. Je kunt ze zelfs zonder ei maken, maar dan wordt de cake minder luchtig. Gebruik wel bakpoeder om het te laten rijzen.

Nog meer heerlijke mugcakes:

Appeltaart mugcake, Mokka ontbijt mug cakeChoco bananenbrood met blauwe bessen in een kom, Nutella cake in een kom en Bananenbrood in een kom

 

Pompoen

 

In de herfst vind je weer volop pompoenen in de winkels. Wij zijn er gek op en je kunt dan ook heel veel pompoenrecepten vinden op de site. Van zoet tot hartig, je kunt pompoenen op zoveel manieren bereiden. Als ik ze zie liggen, dan kom ik er meestal wel met een paar (verschillende soorten) thuis. Het voordeel van deze groente is dat het lang houdbaar is.
De pompoenpuree* kan je heel makkelijk zelf maken. Ik gebruik hiervoor meestal een flespompoen, die geeft namelijk het meeste vruchtvlees. Snijd ze in de lengte doormidden, lepel de zaden eruit en vet de snijkanten in met olie. Leg ze dan op de snijkanten op een ovenplaat voorzien van bakpapier. Rooster dit ongeveer 30-40 minuten in een oven op 200˚C. Als ze zacht geworden zijn, haal je ze uit de oven en laat ze afkoelen. Nu kan je het pompoen vruchtvlees heel makkelijk uit de schil lepelen. En hiervan kan je weer heerlijke gerechten maken.

 

 

Recept Pompoen mugcake met speculaaskruiden: