Luchtige cake met kokos en aardbei

Luchtige cake met kokos en aardbei

Zo tegen de maand december begint het bij toch te kriebelen en ga ik bakken. Vandaag heb ik een heerlijk recept van een luchtige cake met kokos en aardbei voor jou. Een cake gemaakt met yoghurt, olie, bakmeel, maïzena en kokosblokjes en kleine stukjes gedroogde aardbeitjes. Kokos en aardbeien zijn een heerlijke match in deze […]

Sodabrood met chocola en aardbeienjam

Sodabrood met chocola en aardbeienjam

Sodabrood is zo makkelijk en snel te maken en je kunt er ook een zoete variant zoals dit Sodabrood met chocola en aardbeienjam. Dit brood hoef je niet te kneden en niet te laten rijzen. Ja maakt het deeg en schuift het in de oven, dit wil je proberen!   Sodabrood   Sodabrood wordt gemaakt […]

Chocolade courgette cake

Chocolade courgette cake

Het is volop het seizoen van de courgettes, misschien heb je ze wel in jouw moestuin staan. Ik heb een heerlijk recept om een courgette in te verwerken, namelijk deze chocolade courgette cake. Ik kwam op dit recept omdat ik nog een stuk gele courgette over had en dit niet wilde weggooien. No waste in […]

Franse appeltaart

Franse appeltaart

Nou ik dacht het mijzelf makkelijk te maken en een open Franse appeltaart te bakken. Ik ben gek op de Hollandse appeltaarten, maar wilde eens iets anders maken met de appels van Smits uit Zeewolde. Een taart zonder deeg of deegraster erop. Nou de taart is heerlijk geworden kan ik je verklappen, maar het is […]

Havermout, banaan en pindakaascake

Havermout, banaan en pindakaascake

Peanut butter and jelly is een klassieke en populaire Amerikaanse combi. Het is een boterham besmeerd met pindakaas en jam erop oftewel PB&J. Ik heb het gecombineerd in deze heerlijke havermout, banaan en pindakaascake. Dit wil je proberen!   Ontbijt   Je kunt deze cake warm of koud eten en het is lekker als ontbijt. […]

Rum Babas met sinaasappel

Rum Babas met sinaasappel

Rum Babas of origineel Baba au Rhum genoemd, is een klassieker uit de Franse keuken. Een retro nagerechtje in de vorm van cakejes doordrenkt van een rumsiroop. De cakejes hebben meestal een champignonvorm, maar je kunt ook andere cakevormpjes gebruiken. Ik heb voor deze Rum Babas met sinaasappel mini tulbandjes gebruikt.   Het nagerecht wordt […]

Cranberry Kerst koekjes

Cranberry Kerst koekjes

Deze Cranberry Kerst koekjes zijn natuurlijk niet alleen maar lekker met de Kerstdagen, maar eigenlijk de hele herfst en winter ook. Zoals jullie misschien wel weten ben ik niet zo’n koekenbakker, maar een paar keer per jaar wil ik mij er toch aan wagen. Deze koekjes smaken gewoon naar Kerst, cranberries, amandel, kaneel en mandarijn […]

Bahji van gekleurde wortelen

Bahji van gekleurde wortelen

Bahji of Pakora is een van oorsprong een recept uit India. Het is een (pittig) gefrituurd gerecht meestal gemaakt van groenten in een beslag van kikkererwten aangelengd met koud water. Het is een populaire streetfood snack en in restaurants wordt het als voorgerecht of bijgerecht geserveerd samen met een mangochutney. Ik heb deze Bahji van […]

Fritters van kipfilethaasjes

Fritters van kipfilethaasjes

Fritters zijn in olie gebakken platte koekjes gemaakt van een beslag bestaande uit eieren en bloem met daarin groente, vis of vlees. Je kunt hiervoor van alles gebruiken zoals bijvoorbeeld maïs (maïskoekjes of fritters) vis zoals de bekende fishcakes of zelfs vruchten zoals appel (appelbeignets). Bak ze in een koekenpan in een laag hete zonnebloemolie. […]

Pindakaaskoeken met chocolade

Pindakaaskoeken met chocolade

Voor deze pindakaaskoeken met chocolade heb ik Mister Kitchen’s pindakaas kokos maple gebruikt. Omdat deze pindakaas iets dunner (minder stevig) is dan een ander soort pindakaas, heb ik iets meer bloem gebruikt. Als je ‘gewone’ pindakaas gebruikt, kan je iets minder (165 gram) bakmeel gebruiken.   En ik heb nog een recept voor je voor […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden