We hadden zin om te snacken, maar zoals meestal had ik niets in huis. Ja er lag nog een courgette in de koelkast. Wat kan ik daar mee doen? Als je zin hebt om te snacken, dan betekent dat meestal niet dat je zin hebt in iets ‘gezonds’. Meestal is dat dan iets zondigs hè? Of snacken jullie altijd gezond? Die courgette dus …. daar heb ik hele ongezonde krokante courgetti van gemaakt. En lekker dat dit was!

 

Courgette

 

De courgette is een veelzijdige groente. Je kunt er van alles van maken of mee doen. Vullen en roosteren in de oven, grillen, bakken, roerbakken, rauw eten of soep ervan maken. De bloemen van de courgette kan je ook eten. En natuurlijk kan je er courgetti van maken. Dit is spaghetti gemaakt van een courgette. Daar heb je zo’n handige spiralizer voor nodig waarin je de courgette draait. En aan de andere kant komen er dan mooie dunne slierten uit, die je als spaghetti vervanger kunt verwerken.

 

Met die courgetti, courgettini of zucchini heb ik al diverse recepten gemaakt, zoals Courgetti salade met feta en kruiden, een vegan Courgetti met pittige cashewsaus, Groene curry met skrei en courgetti, Courgetti met olijven, basilicum en pangrattato, Courgetti met gehaktballen in tomatensaus en Courgetti met zalm, peultjes, erwten en ricotta. Dus als jij geen koolhydraatrijke spaghetti wilt eten, dan is dit een mooi alternatief.

 

Krokante courgetti

 

Ik denk dat je deze krokante courgetti wel wat meer verantwoord kunt maken, als je ze in de oven bereid. Dat had ik ook willen doen, maar wat denk je ….. oven gaat kapot. Hij was nog maar 5 jaar oud, wat baal ik daar van. Vooral omdat het net over de garantietijd gebeurde. En wat denk je, in deze rare Corona tijd zit er ook nog eens een lange levertijd op een nieuwe oven. Dit is toch echt een apparaat wat ik niet kan missen in mijn keuken!
Nou zodra ik de oven heb, ga ik de gezondere versie hiervan maken. Ik laat nog weten hoe dat bevallen is.

 

Tip:

 

Het recept voor de rozemarijnzout* vind je hier.

 

 

Recept Krokante courgetti: