Wij zijn van plan om wat meer groenten te eten en wat lichter te eten. Deze groene curry met skrei en courgetti is hiervoor een heel geschikt maaltje.
Er zit heel veel groene groenten en de vis maakt het een lichte maaltijd.

 

Curry in a hurry

 

Meestal ben ik niet zo van de pakjes en zakjes, ik maak liever alles vers. Maar voor deze groene currypasta maak ik een uitzondering. Vooral als je haast hebt, is dit een ideale oplossing. Daarom noem ik het een curry in a hurry, omdat dit verantwoorde gerecht in no-time op tafel staat.

 

Skrei

Skrei is een vissoort wat erg op de kabeljauw lijkt. Ze noemen het ook de winterkabeljauw, omdat deze ’s winters goed verkrijgbaar is. Het is een mooi alternatief voor de kabeljauw.
En eigenlijk is de kwaliteit van deze vis beter dan die van de kabeljauw. Deze vis is steviger, witter en verfijnder dan de kabeljauw die wij kennen. Een echte vis voor de liefhebber. De vis is vers slechts verkrijgbaar van januari tot en met eind maart.
Vraag jouw visboer erom.

 

Courgetti

 

Ik draai altijd zelf courgetti met een spiralizer. Heb dit ooit eens voor € 15,- gekocht en heb daar nog steeds veel plezier van. Niet alleen courgette kan hierin tot slierten gedraaid worden, maar ook wortels, pastinaak, komkommer of andere lange wortelachtige groenten. Nu kan je tegenwoordig ook courgetti kopen in de winkels, maar dit zijn kleine dunne sliertjes voorgesneden in een zak. Weet niet hoe vers dit nog is als je het koopt. Dus mocht je eens een spiralizer in de aanbieding zien, koop hem dan en ga ermee experimenteren.
Ik heb diverse courgetti recepten op de site staan, maar deze Miso kabeljauw met zoetzure rode wortel noedels is ook erg lekker om te maken.

 

Tips:

 

De sojaboontjes koop ik diepgevroren bij de AH. Je kunt ook erwtjes hiervoor in de plaats gebruiken.

Als de skrei niet in seizoen is, neem je kabeljauwfilets.

 

 

Recept Groene curry met skrei en courgetti: