Een heerlijk hapje voor bij de borrel of lekker bij de soep. Deze kaasstengels met rode pesto maak je heel makkelijk zelf thuis. En het voordeel ervan is dat jij de smaak bepaalt. Ik heb nu rode pesto gebruikt, maar je kunt ze ook met zelfgemaakte basilicum pesto of zonder pesto maken. Wat jij maar lekker vindt.

 

Kaasstengels

 

Ik ben gek op kaas en kaasstengels. En toen ik een rol vers bladerdeeg van Tante Fanny kreeg, wist ik gelijk dat ik hiervan kaasstengels ging maken. Hele grote kaasstengels zelfs. Natuurlijk kan je kleine kaasstengels maken, dan heb je er namelijk veel meer uit zo’n rol. Maar ja ik vond het leuk om hele grote te maken.

 

Een kaasstengel is lekker als borrelhap, maar ook heerlijk als soepstengel bij een soepje of als tussendoortje.
Je kunt kleinere kaasstengels maken van vierkante plakjes bladerdeeg, of hele grote van een grote rol bladerdeeg zoals ik nu gedaan heb.
Gebruik hiervoor geraspte kaas die jij lekker vindt. Maar hoe ouder de kaas, hoe meer kaassmaak je krijgt. Gebruik geen kaassoorten die al te veel smelten.

 

Smaken

 

Daarnaast kan je nog allerlei smaken aan een kaasstengel geven. Ben jij gek op iets pittigs zoals mosterd, Sriracha o.i.d., verwerk dit dan erin. Of bestrooi het met gerookte paprikapoeder, gedroogde Italiaanse kruiden, sesamzaadjes, maanzaadjes of nigellazaadjes.

 

Maken

 

Je kunt het beste bladerdeeg gebruiken voor het maken van kaasstengels. Dit kan op een paar verschillende manieren:

 

1. Je smeert het bladerdeeg eerst in met geklust ei en bestrooit het dan met de kaas. Je snijdt er dan dunne stroken van en bakt ze op deze manier in de oven. Snijd ze na het bakken nog even door met een pizzasnijder.

2. Je smeert het bladerdeeg in met geklust ei en bestrooit het een helft met de kaas. Dan vouw je de andere helft erover en drukt dit goed aan. Je snijdt er dan dunne stroken van, legt ze iets uit elkaar, bestrooi ze met nog wat geraspte kaas en bak ze in de oven.

3. Je smeert het bladerdeeg in met geklust ei en bestrooit het een helft met de kaas. Dan vouw je de andere helft erover en drukt dit goed aan. Je snijdt er dan dunne stroken van en deze draai je ze aan de beide uiteinden in tegengestelde richting van elkaar. Leg ze op het bakpapier en bestrooi ze nog met wat geraspte kaas voordat je ze gaat bakken.

 

Ben jij ook zo gek op kaashapjes? Probeer dan ook eens deze heerlijke Oude kaaskoekjes, Pesto en kaas bladerdeeg spiraal of Saucijsjes van blauwe kaas, walnoten en cranberries.

 

 

Recept Kaasstengels met rode pesto: