Deze open lasagne met paddenstoelen en Roquefort saus is de snelste en makkelijkste lasagne die ik ooit gemaakt heb. Deze open lasagne is een geweldige manier om paddenstoelen te gebruiken. En het is een recept voor als je niet het geduld hebt om een gewone lasagne in laagjes in de oven te maken. Dit wordt nog eenvoudiger gemaakt door gebruik te maken van kant-en-klare lasagnevellen.
Serieus, waarom heb ik er nooit eerder aan gedacht om dit te maken? Het is elegant en verfijnd, maar duurt slechts 25 minuten. Perfect voor een date night meal voor twee.

 

Lasagne

 

De Italiaanse ovenschotel lasagne wordt bereid met dunne pastavellen. Hiertussen kan van alles zitten, maar de meest bekende en klassieke lasagne is toch wel de Bolognese.
Ik maak lasagne altijd met de verse kant-en-klare lasagnevellen uit de supermarkt en tegenwoordig zijn die ook in een volkoren of spelt variant te koop. Voorbereide lasagnevellen zijn een zegen voor de drukke kok.
Een open lasagne gaat dus niet de oven in en is een uitkomst als je voor slechts twee personen een lasagne wilt maken, zonder er veel tijd aan te moeten besteden.
Je kookt de lasagnevellen, maakt een lekkere saus en bakt de paddenstoelen en dan ga je stapelen.

 

Paddenstoelen*

 

Ik hou van de aardse, vlezige textuur en smaak van paddenstoelen en dit recept is perfect voor een vegetarische maaltijd. Ik koop de paddenstoelen meestal los bij de groenteboer en zoek dan zelf verschillende soorten uit. Je kunt een mengsel van paddenstoelen zoals shiitake, kastanjechampignons, oesterzwammen en portobello’s hiervoor gebruiken. Wat jou maar lekker lijkt. In deze blog lees je alles over de verschillende soorten paddenstoelen die hier verkrijgbaar zijn.

 

Blauwe kaas

 

Maar wat dit gerecht zo lekker maakt, zijn niet alleen de paddenstoelen, maar de perfecte combinatie met de blauwe kaassaus. Ik heb Roquefort gebruikt, maar neem een blauwe kaas die jij lekker vindt. Mocht je nou helemaal niet van blauwe kaas houden, verwarm de room dan op met een half paddenstoelenbouillonblokje en meng daar dan nog wat oude kaas door. Ook lekker!

 

 

Recept Open lasagne met paddenstoelen: