Deze Open Lasagne met paddenstoelen en Roquefortsaus is heel makkelijk te maken. Koop wel zoveel mogelijk soorten paddenstoelen ervoor.
Gek op paddenstoelen? Ik heb nog een heerlijk recept voor een Paddenstoelensoep voor je.
Deze Open Lasagne met paddenstoelen en Roquefortsaus is heel makkelijk te maken. Koop wel zoveel mogelijk soorten paddenstoelen ervoor.
Gek op paddenstoelen? Ik heb nog een heerlijk recept voor een Paddenstoelensoep voor je.
Breng een grote, ruime pan met water en zout naar smaak aan de kook.
Giet een scheut olie bij het kookwater en kook de lasagnebladeren in 3 gedeelten gaar, roer af en toe door het water om te voorkomen dat de bladeren aan elkaar gaan plakken.
Leg ze in een vergiet met tussen elk gekookt blad een stukje bakpapier en houd ze boven een pan met heet water warm.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd of scheur de grotere exemplaren in stukken.
Verwarm de boter in een grote wok en bak de paddenstoelen in gedeelten ongeveer in 10 minuten en voeg na 5 minuten de knoflook en tijm toe, schep om.
Leg een portie paddenstoelen op een bord en bak de rest van de paddenstoelen met de walnoten. Voeg ze dan bij elkaar in de pan. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Breng voor de saus de room aan de kook en laat de Roquefort hierin smelten.
Verdeel de saus over de vier voorverwarmde borden, leg hier een vel lasagne op.
Verdeel een derde van het paddenstoelenmengsel en dek af met nog een vel. Herhaal dit proces.
Strooi er wat verse blaadjes oregano en geraspte Parmezaanse kaas over.