Herfst is de tijd van pompoenen. Tegenwoordig zijn ze in alle soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. Voor deze pompoenlasagne met salie heb ik een flessenpompoen gebruikt, omdat de hals zo handig in dunne plakken te snijden is.
Ik heb hiervoor Risenta lasagnebladen gemaakt van 100% biologische gele sojabonen gebruikt. Dit is een en heerlijke glutenvrije lasagne die rijk is aan eiwitten en vezels en laag in koolhydraten. Heel fijn voor als je daar op moet letten. Het voordeel van deze lasagnebladen is dat je dit niet hoeft voor te koken. Ik heb de lasagne vellen bij de AH gekocht. Maar natuurlijk kan je ook andere lasagne of nog handiger verse lasagne vellen gebruiken.

 

Omdat ik na mijn gastric sleeve goed op mijn eiwitten moet letten, heb ik extra veel en verschillende soorten kaas gedaan in deze lasagne. Hierdoor is het ook nog eens een vegetarische maaltijd geworden.
Bedenk wel van te voren dat de pompoen eerst moet garen voor je de lasagne kan samenstellen. Natuurlijk kan je dit al bijvoorbeeld een dag of avond van te voren doen.

 

Nog meer lasagne recepten

 

En nog zo’n heerlijke vegetarische en herfstachtige lasagne is deze Lasagne met paddenstoelen en kaassaus. Probeer die ook eens.