Vandaag deel ik met jullie een verrukkelijk vegetarisch recept voor lasagne met groene asperges en erwten. Het is heel gemakkelijk te maken en de asperges en erwten spelen de hoofdrol in dit pastagerecht. Een lasagne zonder bechamelsaus maar met een saus gemaakt van groentebouillon, ricotta en crème fraîche. Dit kwalificeert zich daarom als de lichtste lasagne ooit.
Lagen asperges, groene erwten, lente-uien op een bedje van romige doch lichte saus maken deze lasagne tot een van de beste vegetarische gerechten voor een lentemaaltijd. Het is gemakkelijk te maken en gewoon heerlijk.

 

Lasagne

 

Waar de meeste Italiaanse pastasoorten op min of meer dezelfde manier bereid worden, is dat voor lasagne een heel anders. Lasagne is een pasta wat wordt gemaakt in de oven. Het bekendste lasagnegerecht heet dan ook ‘lasagne al forno’, oftewel lasagne uit de oven. Misschien daarom is lasagne wel een van de populairste pastagerechten die er zijn.
Lasagne is een zeer veelzijdig recept: het traditionele is met vlees en tomaat, maar je kunt lasagne bereiden met vis, eieren, met welke groente dan ook.

 

Is het lasagne of lasagna? Beide is goed, maar lasagna is het Italiaanse enkelvoud van het dunne deegvel en lasagne is de meervoudsvorm.
Een lasagnevel is wellicht de meest herkenbare pasta die er is. De dunne vellen gaan laag voor laag in een ovenschaal, met een saus tussen de lagen daarop een geraspte Italiaanse kaas om het gerecht af te toppen. Het fijne aan lasagne is dat je er eindeloos mee kunt variëren.

 

Nog meer heerlijke lasagne recepten:

 

Lasagne alla Bolognese
No-waste lasagne
Lasagne met zalm en spinazie
Regenboog lasagne met 5 soorten kaas
Lasagne met prei en walnoten
Pulled pork lasagne
Lasagne met paddenstoelen en kaassaus

 

Tips:

 

Je kunt de lasagne van tevoren bakken en opnieuw worden verwarmen voordat het wordt geserveerd.

De overgebleven ongekookte verse lasagnevellen kan je invriezen.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Lasagne met groene asperges en erwten: