Perencake met witte chocolade Amaretto topping

Perencake met witte chocolade Amaretto topping

Deze perencake met witte chocolade Amaretto topping is een heerlijke cake om te maken in de feestmaand. Gebruik een rijpe peer voor deze cake, hierdoor krijgt de cake een lekkere zoete peersmaak. Cake gemaakt met veel ricotta erin geeft zo’n luchtige en smeuïge cake, echt de moeite waard om eens te proberen.   Tulband   […]

Ricotta, citroen en maanzaad muffins

Ricotta, citroen en maanzaad muffins

Ik ben gek op citroen en toen ik pas heerlijke citroen maanzaad granola gemaakt had, bleef er nog een citroen over. Hiervan heb ik nu deze zalige ricotta, citroen en maanzaad muffins gemaakt. Door de ricotta wordt het een luchtige muffin en vol van smaak door de citroen. De maanzaadjes geven het een lekker knappertje. […]

Pasta met gegrilde ricotta en paprika

Deze vegetarische pasta met gegrilde ricotta en paprika is eigenlijk een open lasagne, gemaakt van lasagnevellen die ik nog overhad. Tja en wat doe je dan met een paar lasagnevellen, nou dan maak je daar weer een ander heerlijk gerecht van. Ik wilde het recept eigenlijk niet plaatsen op de website, omdat het te simpel […]

Ricotta ijs met honingraat

Ricotta ijs met honingraat

In een Flevourbox zat biologische honingraat en daar wilde ik natuurlijk iets lekkers mee maken. Ook had ik nog echt lekkere ricotta in de koelkast staan. Wat als ik daar nou eens ijs van ging maken en daar de honingraat doorheen zou mengen? Nou ik kan jullie verklappen dat dit ricotta ijs met honingraat ontzettend […]

Ricotta en amandeltaartje

Ricotta en amandeltaartje

Ik had al eens ricotta gebruikt in een tulband Cranberry ricotta tulband en dat was een heerlijke cake geworden. Ik heb nu een ricotta en amandeltaartje gemaakt en die is ook super goed gelukt. Omdat de bloedsinaasappels in het seizoen zijn, heb ik ze verwerkt in dit zalige taartje, maar ‘gewone’ sinaasappels, mandarijnen of citroen […]

Quinoa met wortels en bietjes uit de polder

Quinoa met wortels en bietjes uit de polder

Ik ben gek op die prachtig gekleurde wortelen en bietjes. En was dan ook blij verrast dat ze in de Flevourbox van maart zaten. Daarin zat ik quinoa uit onze eigen polder. Deze drie wilde ik graag combineren in een gerecht. Het is quinoa met wortels en bietjes uit de polder geworden, alle drie producten […]

Peertjes gestoofd in hibiscusthee

Peertjes gestoofd in hibiscusthee

Wees loyaal en koop lokaal. In de februari Flevourbox zat o.a. een kilo stoofpeertjes van onze lokale appelboer Smits. Nu heb ik al een paar stoofpeer recepten op de site staan, tijd om weer eens een ander recept te verzinnen. Ooit heb ik eens knalrode peertjes gezien en die bleken gestoofd te zijn in hibiscusthee. […]

Geplette paarse zoete aardappelen

Geplette paarse zoete aardappelen

Ik had dus van die prachtige paarse zoete aardappelen gescoord bij mijn groenteboer, maar ja wat ga je ervan maken. Heb natuurlijk eerst gegoogeld en vond daar een recept van Yotam Ottolenghi. Ik ben groot fan van hem, dus gelijk het recept bekeken. Mashed purple sweet potatoes with lime and yoghurt was het recept van […]

Cranberry ricotta tulband

Cranberry ricotta tulband

Deze cranberry ricotta tulband is een heerlijke cake om te maken in de feestmaand. Gebruik verse cranberries voor deze cake, hierdoor krijgt de cake een lekker zuurtje. Cake gemaakt met lekker veel ricotta erin, geeft zo’n luchtige en smeuïge cake, echt de moeite waard om eens te proberen.   Tulband   En tulband oftewel een […]

Gehaktballetjes met orzo en ricotta in tomatensaus

Gehaktballetjes met orzo en ricotta in tomatensaus

Ik heb toch een heerlijk ovengerecht voor jullie, namelijk deze gehaktballetjes met orzo en ricotta in tomatensaus. Je bakt eerst alles even aan, doet het in een ovenschaal en laat het gerecht in de oven verder garen. De ricotta wordt dan een beetje gebakken en dat geeft een heerlijke smaak aan de saus. Wij zijn […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden