Deze vegetarische pasta met gegrilde ricotta en paprika is eigenlijk een open lasagne, gemaakt van lasagnevellen die ik nog overhad. Tja en wat doe je dan met een paar lasagnevellen, nou dan maak je daar weer een ander heerlijk gerecht van. Ik wilde het recept eigenlijk niet plaatsen op de website, omdat het te simpel was. Maar omdat het zo lekker was, heb ik het recept toch maar uitgeschreven voor jullie. Doe er jouw voordeel mee!

 

Lasagne

 

Normaliter is Italiaanse lasagne een ovenschotel gemaakt van vellen pasta.
Lasagne wordt gemaakt van voorgekookte lasagnebladen en kan gevuld worden met een gehakt tomatensaus (Lasagne alla bolognese) of met alleen groenten en/of tomatensaus.
Ik gebruik altijd verse lasagnebladen en heb het restant van deze Pasta met makreel, artisjok en spinazie gebruikt om weer dit gerecht te maken. No-waste in huize Culinea.

 

Open lasagne betekent dat de lasagne niet in de oven gaat, maar dat je de lasagnevellen kookt en gebruikt als pasta. De vellen stapel je dus op het bord op met daartussen de ingrediënten die in dit geval wel uit de oven komen.
Met slechts een paar ingrediënten maak je dit heerlijke gerecht. En de oven doet het meeste werk voor jou, je hoeft alleen maar de lasagnevellen te koken. Hoe fijn is dat.

 

Paprika

 

Paprika’s zijn een lekkere knapperige en mooi gekleurde groente. Je kunt de paprika op vele manieren verwerken in de keuken. Je kunt er soep van maken, grillen, roosteren in de oven of rauw verwerken in een salade.
De rode paprika’s zijn het meest zoet omdat die het meest rijp zijn. Ik heb in dit gerecht vier rode paprika’s gebruikt, ze waren namelijk in de aanbieding. Als je ze roostert in de oven worden ze nog zoeter en intenser van smaak. En de combinatie met die zachte ricotta kaas en pasta was heerlijk.

 

Tips:

 

Je kunt in plaats van ricotta ook feta gebruiken, deze smelt niet in de oven maar wordt lekker zacht. Je hoeft dan geen zout toe te voegen, want de feta is al zout genoeg.

In plaats van lasagne kan je natuurlijk ook een ander soort pasta gebruiken zoals spaghetti, farfalle of fusilli.

Heb je geen verse rozemarijn in jouw tuin staan, gebruik dan (gedroogde) rozemarijn, tijm of oregano.

Ajvar* is een soort paprikapuree, dit kan je kopen bij een Turkse supermarkt of de AH. Het geeft de pasta net een lekkere pittige kick.

 

Recept Pasta met gegrilde ricotta en paprika: