Heeft deze soep niet een prachtig kleurtje? De geroosterde oranje paprikasoep is heel erg leuk om met Koningsdag te serveren of als Oranje een EK of WK speelt. Toen het bijna Koningsdag was, zag ik die oranje paprika’s bij de groenteboer liggen en wist dat ik hier iets mee moest doen. Ik had al eens lekkere gemarineerde geroosterde oranje paprika’s gemaakt, maar nu is het een heerlijke soep geworden. Je kunt de soep natuurlijk ook van rode of gele paprika’s maken.

 

Groentesoepen

 

Wil jij extra groenten toevoegen in jouw eetpatroon, maak dan een heerlijke gepureerde groentesoep. Je kunt dit als lunch, voorgerecht of als avondmaaltijd eten en hierdoor krijg je een lekker portie groente extra naar binnen.
De gepureerde groentesoepen zijn heel makkelijk te maken, de basis is een ui, knoflook, de groente naar keuze en wat bouillon. Verder kan je er allerlei smaakmakers aan toevoegen in de vorm van specerijen en/of verse kruiden.
Ik heb heel veel van dit soort soepjes op de site staan, van bloemkool, broccoli, courgette, knolselderij, koolrabi, pastinaak, pompoen, rode biet, venkel, wortel, tot aan zoete aardappel toe.
Probeer ze allemaal!

 

Topping

 

Als je de soep maakt voor een etentje thuis, is het wel leuk en lekker om de soep met een topping te serveren. Lekker is een kleine beetje room erop wat je met een lepeltje in mooie swirls trekt op de soep en uiteraard is verse groene kruiden erop ook altijd lekker. Je kunt ook nog pitten, zaden of gehakte noten erop serveren.

 

Paprika*

 

De paprika is een lekkere knapperige en mooi gekleurde groente. Je kunt de paprika op vele manieren verwerken in de keuken. Paprika’s zijn in rood, oranje, geel, groen en zelfs zwart te koop. De groene paprika is het minst zoet, daarna komen de gele en de oranje. De rode paprika is het meest zoet omdat die op z’n rijpst is. Dan zijn er nog de puntpaprika’s in diverse kleuren, die je heel goed rauw verwerken kunt. En die kleine snoep- oftewel snackpaprika’s zijn heerlijk om te eten als verantwoord tussendoortje.
Met de stoplicht paprika’s kan je ook deze heerlijke Plaattaart met drie kleuren paprika maken.

 

Tips:

 

De groenten rooster je eerst in de oven en pureert het dan met bouillon.

Als de paprika’s rondom geblakerd zijn, haal je ze uit de oven. Laat ze iets afkoelen voordat je het vel ervan eraf trekt (als het goed is, gaat dit heel makkelijk). Schraap de pitjes er wel uit.

Als je de soep vegetarisch wilt maken, dan gebruik je een groentebouillon.

Je kunt de soep ook koud serveren in een glaasje, leuk als amuse op een warme zomeravond (zie foto in gallery).

Extra nodig: een blender of staafmixer en fijne rasp

 

 

Recept Geroosterde oranje paprikasoep: