Wees loyaal en koop lokaal. In de februari Flevourbox zat o.a. een kilo stoofpeertjes van onze lokale appelboer Smits. Nu heb ik al een paar stoofpeer recepten op de site staan, tijd om weer eens een ander recept te verzinnen. Ooit heb ik eens knalrode peertjes gezien en die bleken gestoofd te zijn in hibiscusthee. Nou laat ik nog hibiscusthee in huis hebben en ben aan de slag gegaan. Het resultaat is verbluffend rode peertjes met een bijzondere smaak. Met deze peertjes als nagerecht, steel je de show.

 

Hibiscusthee

 

Hibiscusthee wordt gemaakt van de blaadjes van die mooie rode hibiscusbloem. Ik heb deze gedroogde theeblaadjes meegenomen van onze vakantie van Turkije. Behalve dat we genoten hebben van het mooie weer, de lieve mensen en het lekkere eten, heb ik ook genoten van de lokale marktjes. Prachtige etenswaren lagen daar te koop en bij elk kraampje mocht je wat proeven. Daar heb ik dus ook een grote zak hibiscusblaadjes gekocht.

 

Als je de thee trekt, krijg je een prachtig rode thee. Niet alleen heel erg mooi, maar ook nog eens erg goed van ons. Hibiscusthee zit o.a. vol met krachtige antioxidanten, goede reden om deze thee eens te proberen. De thee heeft een behoorlijk zuurtje, daarom heb ik er wat extra suiker ingedaan.
Voordat je de peertjes gaat stoven, zet je eerst de thee van de blaadjes. Als je theezakjes gebruikt, hoef je dit niet te doen, maar kan je de zakjes in het water laten liggen tijdens het stoven van de peertjes.

 

Omdat de peertjes zo mooi rood geworden zijn, is het natuurlijk een leuk gerecht om te maken voor Valentijnsdag. Serveer de peertjes koud met mascarpone, crème fraîche, Griekse yoghurt of warm met een bolletje vanille-ijs. En daarbij natuurlijk die lekkere ingekookte siroop.
Daarnaast heb ik nog spekkoek in de vorm van een hartje erbij geserveerd. Die zaten namelijk ook in de Flevourbox.

 

Tips:

 

Voor een extra kick heb ik roze peperkorrels erin gedaan. Kan je die niet vinden of lijkt het jou niets, dan laat je ze er gewoon uit.
Vervang de losse hibiscusblaadjes voor 4 theezakjes hibiscusthee.
Ben jij ook zo gek op stoofpeertjes? Probeer dan ook eens deze Stoofpeertjes gestoofd in perensap of Peertjes gestoofd in chai thee.

 

 

Recept Peertjes gestoofd in hibiscusthee: