Op zoek naar een heerlijke vegetarische pizza? Dan is deze pizza met prei en geitenbrie echt iets voor jou! Deze pizza zit boordevol prei en geitenbrie voor een echte Italiaans feestmaal.
Net op tijd voor het weekend deel ik een nieuw pizzarecept met jullie! Een pizza met prei en een heerlijke geitenbrie. Het is een heel eenvoudige ingrediëntencombinatie.
Prei met veel gesmolten kaas, wie wil dat nou niet! Absoluut een om te proberen op je volgende pizza-avond! Sluit de week af met deze simpele preipizza! Omdat er niets beter is dan een pizza-avond in het weekend … vooral een zelfgemaakte.

 

Pizzadeeg*

 

Je kunt wat pizzadeeg kopen bij je supermarkt, of een partij maken van dit zelfgemaakte pizzadeegrecept dat ik op de site heb staan. Het is gemakkelijk te volgen en resulteert in een zachte pizzabodem met knapperige randen wanneer deze in een zeer hete oven wordt gebakken.
Als je pizzadeeg koopt, neem dan een rol vers pizzadeeg of een pizzabodem zonder tomatensaus.

 

Prei

 

Een van mijn favoriete groente om mee te koken is prei. Ze zijn milder en iets zoeter dan uien. Als je ze bakt, merk je dat ze een beetje een boterachtige smaak hebben die zo heerlijk is. Ik wilde die smaak echt tot zijn recht laten komen op deze pizza, daarom alle andere ingrediënten vrij minimaal: knoflookolie, mozzarella, geitenbrie en bieslook.
Prei wordt meestal gebruikt als een van de ingrediënten in een recept, maar speelt zelden de hoofdrol. En dat is jammer, want prei is ontzettend lekker en bevat veel voedingsstoffen en vezels.

 

En ik heb nog meer heerlijke recepten voor jullie waarin prei de hoofdrol speelt, namelijk deze:

Hartige Griekse preitaart Prasopita
Geroosterde prei met Romesco saus
Preisalade met macadamianoten en dragon
Preirisotto met geitenkaas en spekjes
Preistamppot met blauwe kaas en daslook
Lasagne met prei en walnoten
Prei vinaigrette
Preisoep
Gestoofde prei met tomaten

 

Geitenbrie

 

Ik ontving van de firma Alphenaer drie verschillende soorten geitenbrie. Ik heb voor deze pizza de geitenbrie met fenegriek gekozen. Als je die niet kunt vinden is de geitenbrie naturel ook erg lekker.

 

 

Recept Pizza met prei en geitenbrie: