Zelf pizzadeeg maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens goedkoop! Daarnaast is het ook nog eens erg lekker. Met dit pizzadeeg recept bak je de lekkerste Italiaanse pizza’s!

 

Zelf pizzadeeg maken

 

Pizza’s worden vaak gezien als fastfood wat je afhaalt of laat bezorgen. Maar zelf pizza’s maken is leuk om te doen en je bepaalt zelf de topping.
Daarnaast is een pak pizzabloem goedkoop, waardoor de pizza zelf ook niet duur wordt. Het is in ieder geval een stuk goedkoper dan de kant-en-klare pizza’s en waarschijnlijk ook een stuk lekkerder.

 

Het is ook leuk om het samen met de kinderen te doen. Laat ze helpen met het kneden van het deeg en laat ze hun pizza zelf beleggen.
Op zich kost het maken van het deeg niet veel tijd, alleen moet het pizzadeeg wel een paar uur rijzen, houdt daar wel rekening mee.

 

Kneden

 

Je kunt het deeg op twee manieren kneden. Met de hand of met een keukenmachine.
Met de hand moet je wel een tijdje flink kneden (10-15 minuten) voordat het deeg goed elastisch is.
Machinaal met deeghaken in een mixer, heeft als voordeel dat de machine het zware werk voor jou doet. Laat de machine ongeveer 10 minuten draaien tot het deeg een mooie bol is die niet meer aan de kom blijft plakken. Ik heb de machine voor mij laten werken.

 

Meel*

 

Voor het maken van pizzadeeg kan je het beste Italiaanse pizzabloem type ‘00’ gebruiken. Ik heb dit bij de AH gekocht. Kan je het niet vinden, gebruik dan gewone bloem of (volkoren) broodmeel.

 

Toppings

 

Ik heb deze pizza belegd met wat mozzarella en Parmezaanse kaas (dus geen tomatensaus) en toen gebakken. Daarna de pizza afgetopt met een bolletje burrata, mortadella, pistachenoten en groene kruiden.

 

Ben jij ook zo gek op pizza’s? Dan zijn dit zijn mijn lekkerste pizzarecepten:

 

Tex Mex pizza met kip
Pizza met ricotta en tomaten
Hamburger pizza
Met buffalo kip
Een pizza met asperges, tuinbonen, doperwten en pesto
Pizza met pulled pork
Aziatische vega pizza met tofu
Of pizza met balsamico uien, peer en Stilton

 

Tips:

 

Hoe je zelf lekkere tomatensaus kunt maken, lees je hier.

En hoe je pizza’s maakt op Yakiniku Kamado Grill, kan je hier lezen.

Dit heb je verder nodig:
– staande mixer met deeghaken
– bakpapier
– deegroller
– huishoudfolie
– evt. pizzabakplaat of pizzasteen

 

 

Recept Zelf pizzadeeg maken: